Exakta slår samman allt

Håkan Larsson, koncernchef på Exakta.

Exaktas fyra enheter i Malmö har alla legat på olika platser i Malmö. Nu blir det en enda central bas i Norra Hamnen där de brer ut sig på stora ytor med både produktion och huvudkontor.

Exakta flyttar sin produktion till Norra Hamnen i Malmö och i oktober flyttar man även sitt huvudkontor till samma fastighet. Totalt slås fyra enheter samman till en enda stor enhet. Sammanslagningen innebär att Exakta Print med produktionsdelar som offset, digitaltryck och storformat förläggs under samma tak som verksamheterna Exakta XL, Exakta Supply chain, Exakta Profile och Exakta Decision. Flytten av produktionen startar 1 januari 2019. I oktober nästa år flyttar även huvudkontoret in.

– Vi är i en expansion så det här är klart en del som skapar förutsättningar för oss att fortsätta växa med vår befintliga produktion som Sveriges största grafiska företag, säger Håkan Larsson, koncernchef på Exakta.

– Vi har fem adresser idag och nu blir det en adress anpassad för grafisk tjänsteproduktion. Det ger bättre förutsättningar och att vi kan bygga vidare med laget på en och samma adress, säger Håkan Larsson som tror flytten kommer flyta på bra.

– Det är en utmaning men vi är vana vid förändringar och med den bakgrund vi har så kommer vi hantera det bra.

Verksamheterna i koncernen finns i Malmö, Borås och Hässleholm med 260 anställda och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Den grafiska koncernen erbjuder en mängd kommunikationsrelaterade tjänster – både konceptuella, digitala och tryckta.

Exakta har tecknat ett tolvårigt hyresavtal med Wihlborgs om 10 700 kvadratmeter produktionsyta och 4 000 kvadratmeter kontor.

Exakta flyttar verksamheterna till Norra Hamnen i Malmö.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: