Exakta slår samman allt

Håkan Larsson, koncernchef på Exakta.

Exaktas fyra enheter i Malmö har alla legat på olika platser i Malmö. Nu blir det en enda central bas i Norra Hamnen där de brer ut sig på stora ytor med både produktion och huvudkontor.

Exakta flyttar sin produktion till Norra Hamnen i Malmö och i oktober flyttar man även sitt huvudkontor till samma fastighet. Totalt slås fyra enheter samman till en enda stor enhet. Sammanslagningen innebär att Exakta Print med produktionsdelar som offset, digitaltryck och storformat förläggs under samma tak som verksamheterna Exakta XL, Exakta Supply chain, Exakta Profile och Exakta Decision. Flytten av produktionen startar 1 januari 2019. I oktober nästa år flyttar även huvudkontoret in.

– Vi är i en expansion så det här är klart en del som skapar förutsättningar för oss att fortsätta växa med vår befintliga produktion som Sveriges största grafiska företag, säger Håkan Larsson, koncernchef på Exakta.

– Vi har fem adresser idag och nu blir det en adress anpassad för grafisk tjänsteproduktion. Det ger bättre förutsättningar och att vi kan bygga vidare med laget på en och samma adress, säger Håkan Larsson som tror flytten kommer flyta på bra.

– Det är en utmaning men vi är vana vid förändringar och med den bakgrund vi har så kommer vi hantera det bra.

Verksamheterna i koncernen finns i Malmö, Borås och Hässleholm med 260 anställda och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Den grafiska koncernen erbjuder en mängd kommunikationsrelaterade tjänster – både konceptuella, digitala och tryckta.

Exakta har tecknat ett tolvårigt hyresavtal med Wihlborgs om 10 700 kvadratmeter produktionsyta och 4 000 kvadratmeter kontor.

Exakta flyttar verksamheterna till Norra Hamnen i Malmö.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: