Exakta slår samman allt

Håkan Larsson, koncernchef på Exakta.

Exaktas fyra enheter i Malmö har alla legat på olika platser i Malmö. Nu blir det en enda central bas i Norra Hamnen där de brer ut sig på stora ytor med både produktion och huvudkontor.

Exakta flyttar sin produktion till Norra Hamnen i Malmö och i oktober flyttar man även sitt huvudkontor till samma fastighet. Totalt slås fyra enheter samman till en enda stor enhet. Sammanslagningen innebär att Exakta Print med produktionsdelar som offset, digitaltryck och storformat förläggs under samma tak som verksamheterna Exakta XL, Exakta Supply chain, Exakta Profile och Exakta Decision. Flytten av produktionen startar 1 januari 2019. I oktober nästa år flyttar även huvudkontoret in.

– Vi är i en expansion så det här är klart en del som skapar förutsättningar för oss att fortsätta växa med vår befintliga produktion som Sveriges största grafiska företag, säger Håkan Larsson, koncernchef på Exakta.

– Vi har fem adresser idag och nu blir det en adress anpassad för grafisk tjänsteproduktion. Det ger bättre förutsättningar och att vi kan bygga vidare med laget på en och samma adress, säger Håkan Larsson som tror flytten kommer flyta på bra.

– Det är en utmaning men vi är vana vid förändringar och med den bakgrund vi har så kommer vi hantera det bra.

Verksamheterna i koncernen finns i Malmö, Borås och Hässleholm med 260 anställda och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Den grafiska koncernen erbjuder en mängd kommunikationsrelaterade tjänster – både konceptuella, digitala och tryckta.

Exakta har tecknat ett tolvårigt hyresavtal med Wihlborgs om 10 700 kvadratmeter produktionsyta och 4 000 kvadratmeter kontor.

Exakta flyttar verksamheterna till Norra Hamnen i Malmö.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord i utställare: ”Det kommer bli årets stora händelse”

Vi tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför Sign, Print&Pack-mässan i danska Odense.
– Vi kan redan nu berätta att vi återigen slår rekord i antalet utställare, säger mässgeneral Lis Lykke.

Publicerat av: