Hexis växer – nu planeras flytt

PUBLICERAD: 3 september 2018
UPPDATERAD: 3 september
Hexis vd Patrik Martinsson tar höjd med nya lokaler för att kunna fortsätta växa och nyanställa.

Hexis planerar flytt till Kronan, öster om Landskrona, där de ska bygga helt nya lokaler.

Helsingborgsbaserade Hexis planerar att lämna Väla södra i Helsingborg. Företaget köper en tomt på 8 000 kvadratmeter för 2 miljoner kronor vid Kronan öster om Landskrona, rapporterar sajten 8till5. Alldeles vid sidan av motorvägen planerar de för att bygga ett nytt huvudkontor samt lager och ett utbildningscenter.
Hexis vd Patrik Martinsson, själv Landskronabo, säger till 8till5 att många av företagets anställda är från Landskrona, och att de håller på att växa ur sina nuvarande lokaler. När de inte hittade ändamålsenliga lokaler i Helsingborg valde de att blicka söderut. Två faktorer som var avgörande för flyttbeslutet till Kronan var goda kommunikationsmöjligheter samt synligheten företaget får vid motorvägen.

Hexis får dessutom en markoption, som gäller i två år, om ytterligare upp till 6 000 kvadratmeter.

– Vi är ett företag som vuxit och vi har för avsikt att fortsätta växa. Vi kommer absolut att anställa fler, säger Patrik Martinsson till 8till5.

Byggstarten väntas ta fart så fort köpavtalet med Landskrona stad är underskrivet.
– Vi tänker oss en inflyttning någon gång under hösten 2019.

Hexis tillverkar och säljer självhäftande folier för marknadsföring – exempelvis fordonsfoliering butiks- och hotellskyltning.

 

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm