Agfa köper del i tryckplåtsleverantör

Agfas vd Stefaan Vanhooren säger att förvärvet av Ipagsa är ett led i företagets strategi för lönsam tillväxt.

Agfa Graphics förvärvar prepressverksamheten hos den spanska tryckplåtsleverantören Ipagsa Industrial.

Agfa aviserar ett kommande förvärv av det privatägda Ipagsa Industrials affärsområde inom prepress. De volymer av tryckplåtar det handlar om kommer dels integreras i Agfas globala tillverkningsnätverk, dels upphandlas från tredjepartsleverantörer. Affären innefattar inte Ipagsas tillverkningsverksamhet i Barcelona. Förvärvet beräknas ge ett ytterligare tillskott om 30 miljoner euro till Agfas rörelseresultat (EBITDA) och blir ett steg i strategin för lönsam tillväxt. Agfas vd Stefaan Vanhooren:

– Förutom en betydande ökning av vår omsättning inom prepress kommer förvärvet också att hjälpa Agfa att uppnå sitt EBITDA-mål på tio procent i genomsnitt de närmaste åren. Ipagsas erfarna team kommer att fortsätta att fungera under eget varumärke som en separat enhet, förvaltad av sin nuvarande ägare, Lorenzo Ferrari, säger han i ett prssmeddelande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: