Agfa köper del i tryckplåtsleverantör

Agfas vd Stefaan Vanhooren säger att förvärvet av Ipagsa är ett led i företagets strategi för lönsam tillväxt.

Agfa Graphics förvärvar prepressverksamheten hos den spanska tryckplåtsleverantören Ipagsa Industrial.

Agfa aviserar ett kommande förvärv av det privatägda Ipagsa Industrials affärsområde inom prepress. De volymer av tryckplåtar det handlar om kommer dels integreras i Agfas globala tillverkningsnätverk, dels upphandlas från tredjepartsleverantörer. Affären innefattar inte Ipagsas tillverkningsverksamhet i Barcelona. Förvärvet beräknas ge ett ytterligare tillskott om 30 miljoner euro till Agfas rörelseresultat (EBITDA) och blir ett steg i strategin för lönsam tillväxt. Agfas vd Stefaan Vanhooren:

– Förutom en betydande ökning av vår omsättning inom prepress kommer förvärvet också att hjälpa Agfa att uppnå sitt EBITDA-mål på tio procent i genomsnitt de närmaste åren. Ipagsas erfarna team kommer att fortsätta att fungera under eget varumärke som en separat enhet, förvaltad av sin nuvarande ägare, Lorenzo Ferrari, säger han i ett prssmeddelande.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Företag tankade kunskap om digitala strategier

Förpackningsklustret Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard, bjöd in ett fyrtiotal deltagare för att sprida kunskap om digital strategi för styrelser och ledning. Eventet som ägde rum i Malmö, hade bland annat som mål att svara på hur och varför en kunds köpmönster ser ut som det gör.

Publicerat av: