Agfa köper del i tryckplåtsleverantör

PUBLICERAD: 7 september 2018
UPPDATERAD: 7 september
Agfas vd Stefaan Vanhooren säger att förvärvet av Ipagsa är ett led i företagets strategi för lönsam tillväxt.

Agfa Graphics förvärvar prepressverksamheten hos den spanska tryckplåtsleverantören Ipagsa Industrial.

Agfa aviserar ett kommande förvärv av det privatägda Ipagsa Industrials affärsområde inom prepress. De volymer av tryckplåtar det handlar om kommer dels integreras i Agfas globala tillverkningsnätverk, dels upphandlas från tredjepartsleverantörer. Affären innefattar inte Ipagsas tillverkningsverksamhet i Barcelona. Förvärvet beräknas ge ett ytterligare tillskott om 30 miljoner euro till Agfas rörelseresultat (EBITDA) och blir ett steg i strategin för lönsam tillväxt. Agfas vd Stefaan Vanhooren:

– Förutom en betydande ökning av vår omsättning inom prepress kommer förvärvet också att hjälpa Agfa att uppnå sitt EBITDA-mål på tio procent i genomsnitt de närmaste åren. Ipagsas erfarna team kommer att fortsätta att fungera under eget varumärke som en separat enhet, förvaltad av sin nuvarande ägare, Lorenzo Ferrari, säger han i ett prssmeddelande.

 

Läs vidare

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Elanders tappar från rekordåret – omsätter 13,8 miljarder kronor

Tryckeri och logistikkoncernen Elanders har presenterat sitt bokslut för 2023. Verksamheten omsatte 13,8 miljarder kronor 2023. 
elanders11-scaled

Ambitiösa planer för klassiska tryckpressar

Tack vare ett stort kontaktnät och donationer har Grafikverkstan Godsmagasinet klassisk utrustning av hög kvalitet som går att hyra. Nu planeras en storsatsning för att utveckla verksamheten i Bergslagen och ge utrustningen mer utrymme.
Grafikverkstaden

Bonnier lägger ner ännu ett tidningstryckeri

Bonnier news bold printing lägger ner ett av sina två tryckerier i Malmö. Anledningen är nergången i print.
Bold-printing-Malmö

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5