Agfa köper del i tryckplåtsleverantör

Agfas vd Stefaan Vanhooren säger att förvärvet av Ipagsa är ett led i företagets strategi för lönsam tillväxt.

Agfa Graphics förvärvar prepressverksamheten hos den spanska tryckplåtsleverantören Ipagsa Industrial.

Agfa aviserar ett kommande förvärv av det privatägda Ipagsa Industrials affärsområde inom prepress. De volymer av tryckplåtar det handlar om kommer dels integreras i Agfas globala tillverkningsnätverk, dels upphandlas från tredjepartsleverantörer. Affären innefattar inte Ipagsas tillverkningsverksamhet i Barcelona. Förvärvet beräknas ge ett ytterligare tillskott om 30 miljoner euro till Agfas rörelseresultat (EBITDA) och blir ett steg i strategin för lönsam tillväxt. Agfas vd Stefaan Vanhooren:

– Förutom en betydande ökning av vår omsättning inom prepress kommer förvärvet också att hjälpa Agfa att uppnå sitt EBITDA-mål på tio procent i genomsnitt de närmaste åren. Ipagsas erfarna team kommer att fortsätta att fungera under eget varumärke som en separat enhet, förvaltad av sin nuvarande ägare, Lorenzo Ferrari, säger han i ett prssmeddelande.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: