Stortryckare passerar en miljon

PUBLICERAD: 12 september 2018
UPPDATERAD: 12 september

Onlineprinters har sedan 2017 skaffat sig ytterligare 400 000 kunder och spräcker därmed miljongränsen.

– En miljon kunder – siffran står för den rikedom av kreativa tryckprodukter som blivit verklighet och som utvecklats till våra kunder de senaste 14 åren, säger vd:n Michael Fries.

Den stora tyska tryckerijätten väljer att fira att de klivit över miljongränsen med att dela ut 1 000 personaliserade konsttryck till sina mest trogna kunder. Trycksaken som kallas ”Customer Globe” har tagits fram i samarbete med reklambyrån Gyro och med hjälp av HP:s programvara Mosaic som trycker variabeldata.

– Nuförtiden finns det inga gränser för digitaltrycket vad gäller kreativitet. Våra konsttryck står för mångfalden som finns bland våra kunder och deras projekt. Vartenda en av de tusen tryckta exemplaren i upplagan bygger på samma skiss, men alla är unika, säger Michael Fries.

Onlineprinters levererar idag produkter till kunder i över 30 länder. 30 procent av koncernens totala omsättning kan härröras till Tyskland där de figurerar under namnet diedruckeri.de. I dag räknas Onlineprinters som en av de tre största printkoncernerna i Europa. Onlineprinters har bland annat förvärvat de marknadsledande företagen i Storbritannien och Skandinavien – Solopress och Lasertryk.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm