Agfa följer upp med plåt

Agfa står redo med en ny tryckplåt till marknaden. Den är fri från kemikalier och behöver inte förvärmas.

Agfa släpper ctp-plåten Avatar V-ZH anpassad för tidningsproduktion.

Det var elva år sedan som Agfa släppte en första kemikaliefri och violett tryckplåt för tidningsproduktion. En ctp-plåt vilket innebär att det digitala originalet överförs från en dator direkt till en tryckplåt. Företaget följer nu upp med en tryckplåt som fått namnet –Avatar V-ZH och som inte kräver någon uppvärmning i förväg.

Det är nästa stora milstolpe när det kommer till billigare och miljövänligare tryckplåtstillverkning, skriver Agfa Graphics i ett pressmeddelande.

Att plåten inte behöver förvärmas är både plats- och energisparande. Dessutom går det att komma igång snabbare, samtidigt som plåten kör stabilt genom hela tryckprocessen, enligt Agfa som även pekar på att Avatar V-ZH har en hög bildkontrast. Den är också kompatibel med dagsljus samt reptålig och robust. Avatar V-ZH kan användas med både konventionell färg och uv-färg.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Talarna som ska inspirera

Sign&Print Scandinavias tre mässdagar bjuder titt som tätt på intressanta seminarier som är relevanta för den grafiska branschen och alla besökare. Föredragen bjuder in till en salig blandning av kreativitet, trender, tendenser, teknik och debatt.

Publicerat av: