Agfa följer upp med plåt

Agfa står redo med en ny tryckplåt till marknaden. Den är fri från kemikalier och behöver inte förvärmas.

Agfa släpper ctp-plåten Avatar V-ZH anpassad för tidningsproduktion.

Det var elva år sedan som Agfa släppte en första kemikaliefri och violett tryckplåt för tidningsproduktion. En ctp-plåt vilket innebär att det digitala originalet överförs från en dator direkt till en tryckplåt. Företaget följer nu upp med en tryckplåt som fått namnet –Avatar V-ZH och som inte kräver någon uppvärmning i förväg.

Det är nästa stora milstolpe när det kommer till billigare och miljövänligare tryckplåtstillverkning, skriver Agfa Graphics i ett pressmeddelande.

Att plåten inte behöver förvärmas är både plats- och energisparande. Dessutom går det att komma igång snabbare, samtidigt som plåten kör stabilt genom hela tryckprocessen, enligt Agfa som även pekar på att Avatar V-ZH har en hög bildkontrast. Den är också kompatibel med dagsljus samt reptålig och robust. Avatar V-ZH kan användas med både konventionell färg och uv-färg.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: