Agfa följer upp med plåt

Agfa står redo med en ny tryckplåt till marknaden. Den är fri från kemikalier och behöver inte förvärmas.

Agfa släpper ctp-plåten Avatar V-ZH anpassad för tidningsproduktion.

Det var elva år sedan som Agfa släppte en första kemikaliefri och violett tryckplåt för tidningsproduktion. En ctp-plåt vilket innebär att det digitala originalet överförs från en dator direkt till en tryckplåt. Företaget följer nu upp med en tryckplåt som fått namnet –Avatar V-ZH och som inte kräver någon uppvärmning i förväg.

Det är nästa stora milstolpe när det kommer till billigare och miljövänligare tryckplåtstillverkning, skriver Agfa Graphics i ett pressmeddelande.

Att plåten inte behöver förvärmas är både plats- och energisparande. Dessutom går det att komma igång snabbare, samtidigt som plåten kör stabilt genom hela tryckprocessen, enligt Agfa som även pekar på att Avatar V-ZH har en hög bildkontrast. Den är också kompatibel med dagsljus samt reptålig och robust. Avatar V-ZH kan användas med både konventionell färg och uv-färg.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *