Displaysystemet som riggas utan verktyg

PUBLICERAD: 21 september 2018
UPPDATERAD: 21 september
Bitmaps vd Dag Myrestrand visar upp displaysystemet Airframe.

Bitmap visade upp sitt displaysystem med aluminiumprofiler och kopplingsdon på Sign, Print och Pack-mässan i Norge.

Bitmap var en av alla utställarna på Sign, Print & Pack-mässan i Norge. Företaget med sin bas i Stavanger har haft agenturen för displaysystemet Airframe i tio år. Produkten är från början en engelsk uppfinning som består av aluminiumprofiler som monteras ihop med ett fyrkantigt kopplingsdon i hårdplast.

– Det är bara de två komponenterna du behöver för att bygga hela ramverket. Så man bygger hela ställningen utan att använda ett enda verktyg. Och alla panelerna fästs enkelt på ramverket med en magnet, säger Bitmaps vd Dag Myrestrand och berättar att en livstidsgaranti kommer på köpet med displaysystemet.

– Det är så bra kvalitet att produkten har fått Queen´s Award i England två gånger.

Airframe består av aluminiumprofiler och kopplingsdon.

I Bitmaps monter är panelerna tillverkade av aluminumkomposit, men det är heller inga problem att använda sig av andra materialskivor.

– Vi har sålt och levererat mellan 200 och 300 displaysystem till mäss- och butikslösningar och annat på den norska marknaden, säger han och tillägger att de har många kunder på den norska marknaden som använder sig av displaylösningen när de reser mycket internationellt för att visa upp sig på olika evenemang och mässor. Om kunden önskar kan Bitmap även själva erbjuda att montera och rigga upp mässställningarna.

– Det har ett högt bruksvärde och man kan använda det i tiotals år. Det är inte så att man kastar systemet när man har använt det.

Bitmap levererar dels ramverket, dels har de en egen produktionslinje för tillverkning av panelerna. De använder ett skär- och fräsbord från Zünd och Canons flatbäddsskrivare Océ Arizona för att kunna trycka direkt på plåtarna i aluminiumkomposit. Dag Myrestrand säger att om kunden önskar så kan de göra hela kedjan – allt från själva designen till att ta hand om att rigga upp mässmontern och sedan ta ner den när mässan är slut.

– Men till många kunder levererar vi systemet och så reser de själva runt och bygger upp och tar ner systemet. För det är så pass enkelt att bygga själv, säger han och fortsätter:

– Det är så solitt att du kan använda det väldigt länge. Om du skulle klara att ta sönder en del så får du en ny gratis. Det är så pass god kvalitet att vi kan stå för det. På våra tio år är det ingen som lyckats förstöra det.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm