Displaysystemet som riggas utan verktyg

Bitmaps vd Dag Myrestrand visar upp displaysystemet Airframe.

Bitmap visade upp sitt displaysystem med aluminiumprofiler och kopplingsdon på Sign, Print och Pack-mässan i Norge.

Bitmap var en av alla utställarna på Sign, Print & Pack-mässan i Norge. Företaget med sin bas i Stavanger har haft agenturen för displaysystemet Airframe i tio år. Produkten är från början en engelsk uppfinning som består av aluminiumprofiler som monteras ihop med ett fyrkantigt kopplingsdon i hårdplast.

– Det är bara de två komponenterna du behöver för att bygga hela ramverket. Så man bygger hela ställningen utan att använda ett enda verktyg. Och alla panelerna fästs enkelt på ramverket med en magnet, säger Bitmaps vd Dag Myrestrand och berättar att en livstidsgaranti kommer på köpet med displaysystemet.

– Det är så bra kvalitet att produkten har fått Queen´s Award i England två gånger.

Airframe består av aluminiumprofiler och kopplingsdon.

I Bitmaps monter är panelerna tillverkade av aluminumkomposit, men det är heller inga problem att använda sig av andra materialskivor.

– Vi har sålt och levererat mellan 200 och 300 displaysystem till mäss- och butikslösningar och annat på den norska marknaden, säger han och tillägger att de har många kunder på den norska marknaden som använder sig av displaylösningen när de reser mycket internationellt för att visa upp sig på olika evenemang och mässor. Om kunden önskar kan Bitmap även själva erbjuda att montera och rigga upp mässställningarna.

– Det har ett högt bruksvärde och man kan använda det i tiotals år. Det är inte så att man kastar systemet när man har använt det.

Bitmap levererar dels ramverket, dels har de en egen produktionslinje för tillverkning av panelerna. De använder ett skär- och fräsbord från Zünd och Canons flatbäddsskrivare Océ Arizona för att kunna trycka direkt på plåtarna i aluminiumkomposit. Dag Myrestrand säger att om kunden önskar så kan de göra hela kedjan – allt från själva designen till att ta hand om att rigga upp mässmontern och sedan ta ner den när mässan är slut.

– Men till många kunder levererar vi systemet och så reser de själva runt och bygger upp och tar ner systemet. För det är så pass enkelt att bygga själv, säger han och fortsätter:

– Det är så solitt att du kan använda det väldigt länge. Om du skulle klara att ta sönder en del så får du en ny gratis. Det är så pass god kvalitet att vi kan stå för det. På våra tio år är det ingen som lyckats förstöra det.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Skapar dokument – från rådata till godkänt korrektur

EBI erbjuder lösningar med målet att effektivisera grafisk produktion. Nu lägger de in en högre växel för att automatisera trycksaksproduktioner och förenkla för företag att skapa produktionsklara dokument, hela vägen från kundens datakälla till godkänt korrektur. En intäktskälla som den grafiska branschen har missat, menar Adim Lundin på EBI.

Publicerat av: 

Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: