Offsettryckeri satsar på digitaltryck

PUBLICERAD: 21 september 2018
UPPDATERAD: 21 september
Stefan Larsson, vd på Larsson Offsettryck, bredvid företagets senaste maskininvestering.

Larsson offsettryck i Linköping investerar i en arkmatad tryckpress för mindre format med variabla tryckmöjligheter.

Efterfrågan på mindre upplagor och snabba leveranser har visat sig finnas även hos Larsson offsettryckeri. Linköpingstryckeriet väljer nu att kombinera traditionell offset med att investera i digitaltryck – en HP Indigo 5600 tillsammans med en C.P Bourg Booklet Maker.

– Vi har valt HP Indigo tack vare tryckets kvalitet, pressens flexibilitet och den höga servicenivån hos leverantören Visutech, säger Stefan Larsson, vd på Larsson Offsettryck.

Den digitala tryckpressen och dess HP Indigo-teknik ger tryckeriet möjlighet att trycka små och större volymer till lägre startkostnader än traditionell offset. Samtidigt kan de trycka personaliserade trycksaker med variabeldata. Den nya digitala tryckpressen har sex färgverk och kan förutom vanligt fyrfärgstryck med CMYK även trycka med vit färg samt simulera PMS-färger direkt på pressen.

 

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper