Offsettryckeri satsar på digitaltryck

Stefan Larsson, vd på Larsson Offsettryck, bredvid företagets senaste maskininvestering.

Larsson offsettryck i Linköping investerar i en arkmatad tryckpress för mindre format med variabla tryckmöjligheter.

Efterfrågan på mindre upplagor och snabba leveranser har visat sig finnas även hos Larsson offsettryckeri. Linköpingstryckeriet väljer nu att kombinera traditionell offset med att investera i digitaltryck – en HP Indigo 5600 tillsammans med en C.P Bourg Booklet Maker.

– Vi har valt HP Indigo tack vare tryckets kvalitet, pressens flexibilitet och den höga servicenivån hos leverantören Visutech, säger Stefan Larsson, vd på Larsson Offsettryck.

Den digitala tryckpressen och dess HP Indigo-teknik ger tryckeriet möjlighet att trycka små och större volymer till lägre startkostnader än traditionell offset. Samtidigt kan de trycka personaliserade trycksaker med variabeldata. Den nya digitala tryckpressen har sex färgverk och kan förutom vanligt fyrfärgstryck med CMYK även trycka med vit färg samt simulera PMS-färger direkt på pressen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *