Offsettryckeri satsar på digitaltryck

Stefan Larsson, vd på Larsson Offsettryck, bredvid företagets senaste maskininvestering.

Larsson offsettryck i Linköping investerar i en arkmatad tryckpress för mindre format med variabla tryckmöjligheter.

Efterfrågan på mindre upplagor och snabba leveranser har visat sig finnas även hos Larsson offsettryckeri. Linköpingstryckeriet väljer nu att kombinera traditionell offset med att investera i digitaltryck – en HP Indigo 5600 tillsammans med en C.P Bourg Booklet Maker.

– Vi har valt HP Indigo tack vare tryckets kvalitet, pressens flexibilitet och den höga servicenivån hos leverantören Visutech, säger Stefan Larsson, vd på Larsson Offsettryck.

Den digitala tryckpressen och dess HP Indigo-teknik ger tryckeriet möjlighet att trycka små och större volymer till lägre startkostnader än traditionell offset. Samtidigt kan de trycka personaliserade trycksaker med variabeldata. Den nya digitala tryckpressen har sex färgverk och kan förutom vanligt fyrfärgstryck med CMYK även trycka med vit färg samt simulera PMS-färger direkt på pressen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Skapar dokument – från rådata till godkänt korrektur

EBI erbjuder lösningar med målet att effektivisera grafisk produktion. Nu lägger de in en högre växel för att automatisera trycksaksproduktioner och förenkla för företag att skapa produktionsklara dokument, hela vägen från kundens datakälla till godkänt korrektur. En intäktskälla som den grafiska branschen har missat, menar Adim Lundin på EBI.

Publicerat av: 

Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: