Ambassadören besökte Plockmatic Riga Days

Mikael Bryske, Plockmatic och Peter Ollén, AGI, hälsar Sveriges ambassadör Annika Jagander välkommen till den gemensamma mässan Plockmatic Riga Days. Foto: Kaspars Garda

Ambassadör Annika Jagander i Riga, Lettland, hade tidigare hört talas om Mikael Bryskes skapande av Plockmatic Riga Days, som en samlingsplats för grafiska och signbranschen i nordöstra Europa.
Så när dörrarna öppnats till årets mässa i Plockmatics lettiska fabrikslokaler, kom hon på besök med en delegation där även handelsattaché Hans Daag och två handläggare ingick.

Mikael Bryske, Plockmatic, handelsattaché Hans Daag, ambassadör Annika Jagander och Plockmatics fabrikschef Martins Pikss. Foto: Kaspars Garda

Mikael Bryske fick tillfälle att berätta om visionen, fabrikschef Martins Pikss fick visa och berätta om den växande produktionen och Peter Ollén fick berätta om hur AGI Publishing House vill använda Plockmatic Riga Days till att på sikt bygga upp ett nav för alla som vill visa utrustning för invånare i nordöstra Europa. Inbjudan hade också redan nu gått ut till företag i Baltikum, Vitryssland och västra Ryssland.
– Det är lätt och billigt att ta sig till Riga och billigt att bo på hotell och vara ute och äta, förklarar Mikael Bryske.

Peter Ollén fortsätter:
– Lettland är också en del av EU och på några timmar kan man, utan pappersarbete och mutor, ta maskiner från Västeuropa och ställa upp dem på en mässa. Lettland är också tvåspråkigt – all skyltning är på lettiska och ryska – så många ryska företagare har valt att bosätta sig i huvudstaden Riga och därmed undvika EU:s sanktioner mot Ryssland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: