Ambassadören besökte Plockmatic Riga Days

Mikael Bryske, Plockmatic och Peter Ollén, AGI, hälsar Sveriges ambassadör Annika Jagander välkommen till den gemensamma mässan Plockmatic Riga Days. Foto: Kaspars Garda

Ambassadör Annika Jagander i Riga, Lettland, hade tidigare hört talas om Mikael Bryskes skapande av Plockmatic Riga Days, som en samlingsplats för grafiska och signbranschen i nordöstra Europa.
Så när dörrarna öppnats till årets mässa i Plockmatics lettiska fabrikslokaler, kom hon på besök med en delegation där även handelsattaché Hans Daag och två handläggare ingick.

Mikael Bryske, Plockmatic, handelsattaché Hans Daag, ambassadör Annika Jagander och Plockmatics fabrikschef Martins Pikss. Foto: Kaspars Garda

Mikael Bryske fick tillfälle att berätta om visionen, fabrikschef Martins Pikss fick visa och berätta om den växande produktionen och Peter Ollén fick berätta om hur AGI Publishing House vill använda Plockmatic Riga Days till att på sikt bygga upp ett nav för alla som vill visa utrustning för invånare i nordöstra Europa. Inbjudan hade också redan nu gått ut till företag i Baltikum, Vitryssland och västra Ryssland.
– Det är lätt och billigt att ta sig till Riga och billigt att bo på hotell och vara ute och äta, förklarar Mikael Bryske.

Peter Ollén fortsätter:
– Lettland är också en del av EU och på några timmar kan man, utan pappersarbete och mutor, ta maskiner från Västeuropa och ställa upp dem på en mässa. Lettland är också tvåspråkigt – all skyltning är på lettiska och ryska – så många ryska företagare har valt att bosätta sig i huvudstaden Riga och därmed undvika EU:s sanktioner mot Ryssland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *