Ambassadören besökte Plockmatic Riga Days

PUBLICERAD: 27 september 2018
UPPDATERAD: 27 september
Mikael Bryske, Plockmatic och Peter Ollén, AGI, hälsar Sveriges ambassadör Annika Jagander välkommen till den gemensamma mässan Plockmatic Riga Days. Foto: Kaspars Garda

Ambassadör Annika Jagander i Riga, Lettland, hade tidigare hört talas om Mikael Bryskes skapande av Plockmatic Riga Days, som en samlingsplats för grafiska och signbranschen i nordöstra Europa.
Så när dörrarna öppnats till årets mässa i Plockmatics lettiska fabrikslokaler, kom hon på besök med en delegation där även handelsattaché Hans Daag och två handläggare ingick.

Mikael Bryske, Plockmatic, handelsattaché Hans Daag, ambassadör Annika Jagander och Plockmatics fabrikschef Martins Pikss. Foto: Kaspars Garda

Mikael Bryske fick tillfälle att berätta om visionen, fabrikschef Martins Pikss fick visa och berätta om den växande produktionen och Peter Ollén fick berätta om hur AGI Publishing House vill använda Plockmatic Riga Days till att på sikt bygga upp ett nav för alla som vill visa utrustning för invånare i nordöstra Europa. Inbjudan hade också redan nu gått ut till företag i Baltikum, Vitryssland och västra Ryssland.
– Det är lätt och billigt att ta sig till Riga och billigt att bo på hotell och vara ute och äta, förklarar Mikael Bryske.

Peter Ollén fortsätter:
– Lettland är också en del av EU och på några timmar kan man, utan pappersarbete och mutor, ta maskiner från Västeuropa och ställa upp dem på en mässa. Lettland är också tvåspråkigt – all skyltning är på lettiska och ryska – så många ryska företagare har valt att bosätta sig i huvudstaden Riga och därmed undvika EU:s sanktioner mot Ryssland.

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg