Allt klart hos Ricoh

Karl Elias och Stefan Laurén, Ricoh.

Tisdag den 16 till torsdag den 18 oktober öppnar Ricoh sina lokaler i Solna, utanför Stockholm. Syftet är att låta kunderna testa, testa och testa. Det är nya Pro 9210 som nu blivit intrimmad och ska visa vad den går för.

Stefan Laurén och Karl Elias har förberett en serie testfiler både i den maskinen och i femfärgsskrivaren Pro 7210, som funnits på plats sedan tidigare.

– Vi tänker visa hur du kalibrerar inline, hur du skriver ut 1260 mm långt och upp till 470 gram tjockt papper. Och vi tänker visa tryck ända till kanten på kuvert och en produktion på offsetpapper med över 130 sidor i minuten, säger de båda när Sign&Print besöker dem i showrummet.

– Hastigheten är inte minst viktig för de som nu tar klivet att skrota offsetpressen och helt vill producera digitalt.

Ricohs öppna hus pågår 16-18 oktober mellan 09.00 – 16.00. Adressen är Röntgenvägen 2 i Solna.

Tillsammans med Antalis har en provbok tagits fram, som visar tryck på en mängd olika papper.

Fluorescerande färg, som tryckts i Pro 7210 och bara syns i uv-ljus.

Bilaffisch tryckt med vitt och sedan fyrfärg på ett silverpapper.

Kuvert tryckt till kant i Ricoh.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Insteg till uv-gel

Henrik Åkerman var glad att få visa nya Colorado 1630 i Canons monter. Med den här instegsmodellen av uv-gel tekniken hoppas företaget nå en bredare publik. Precis som sina större syskon så erbjuder den möjligheten att mixa glansigt och matt tryck i samma bild. Och uv-torkningen gör att trycket kan levereras direkt till kund.

Publicerat av: