Allt klart hos Ricoh

PUBLICERAD: 9 oktober 2018
UPPDATERAD: 9 oktober

Karl Elias och Stefan Laurén, Ricoh.

Tisdag den 16 till torsdag den 18 oktober öppnar Ricoh sina lokaler i Solna, utanför Stockholm. Syftet är att låta kunderna testa, testa och testa. Det är nya Pro 9210 som nu blivit intrimmad och ska visa vad den går för.

Stefan Laurén och Karl Elias har förberett en serie testfiler både i den maskinen och i femfärgsskrivaren Pro 7210, som funnits på plats sedan tidigare.

– Vi tänker visa hur du kalibrerar inline, hur du skriver ut 1260 mm långt och upp till 470 gram tjockt papper. Och vi tänker visa tryck ända till kanten på kuvert och en produktion på offsetpapper med över 130 sidor i minuten, säger de båda när Sign&Print besöker dem i showrummet.

– Hastigheten är inte minst viktig för de som nu tar klivet att skrota offsetpressen och helt vill producera digitalt.

Ricohs öppna hus pågår 16-18 oktober mellan 09.00 – 16.00. Adressen är Röntgenvägen 2 i Solna.

Tillsammans med Antalis har en provbok tagits fram, som visar tryck på en mängd olika papper.

Fluorescerande färg, som tryckts i Pro 7210 och bara syns i uv-ljus.

Bilaffisch tryckt med vitt och sedan fyrfärg på ett silverpapper.

Kuvert tryckt till kant i Ricoh.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm