Han ska ta Efi till nästa nivå

William D. Muir tillika Bill Muir blir ny vd för Efi.

Efi har rekryterat en ny vd efter att Guy Gecht valt att lämna efter 19 år på posten.

Guy Gecht lämnar vd posten men fortsätter i företagets styrelse.

Sign&Print har tidigare berättat om att Efis vd Guy Gecht har valt att kliva av från vd-rollen. Företagets rekryteringsprocess för att hitta en ny vd som kan styra skutan in i framtiden har varit igång sedan i slutet av sommaren. Nu står det klart att Bill Muir tar över vd-posten. Han kommer närmast från det globala tillverknings- och produktlösningsföretaget Jabil där han var operativ chef. Guy Gecht som kommer fortsätta sitta i företagsstyrelsen är övertygad att Bill Muir kommer att ta Efi till nästa nivå:

– Hans erfarenhet och tidigare meriter hos Jabil har varit att skapa tillväxt i ett företag som omsätter miljarder dollar och driva igenom och sätta företagets strategiska riktning framåt. Denna bakgrund gör honom unik för rollen som nästa vd för Efi. Jag ser fram emot att se honom leda Efi och hjälpa honom med det han behöver samtidigt som företaget fortsätter leda den digitala transformationen hos företag över hela världen där bilder betyder något.

Under Guy Gechts 19 år som vd var Efi från början endast tillverkare av rippar för skrivare och man sålde bara till skrivartillverkarna. Nu har man ett helt batteri av programvaror och är ett av de ledande företagen inom industriell inkjet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: