Han ska ta Efi till nästa nivå

PUBLICERAD: 12 oktober 2018
UPPDATERAD: 12 oktober
William D. Muir tillika Bill Muir blir ny vd för Efi.

Efi har rekryterat en ny vd efter att Guy Gecht valt att lämna efter 19 år på posten.

Guy Gecht lämnar vd posten men fortsätter i företagets styrelse.

Sign&Print har tidigare berättat om att Efis vd Guy Gecht har valt att kliva av från vd-rollen. Företagets rekryteringsprocess för att hitta en ny vd som kan styra skutan in i framtiden har varit igång sedan i slutet av sommaren. Nu står det klart att Bill Muir tar över vd-posten. Han kommer närmast från det globala tillverknings- och produktlösningsföretaget Jabil där han var operativ chef. Guy Gecht som kommer fortsätta sitta i företagsstyrelsen är övertygad att Bill Muir kommer att ta Efi till nästa nivå:

– Hans erfarenhet och tidigare meriter hos Jabil har varit att skapa tillväxt i ett företag som omsätter miljarder dollar och driva igenom och sätta företagets strategiska riktning framåt. Denna bakgrund gör honom unik för rollen som nästa vd för Efi. Jag ser fram emot att se honom leda Efi och hjälpa honom med det han behöver samtidigt som företaget fortsätter leda den digitala transformationen hos företag över hela världen där bilder betyder något.

Under Guy Gechts 19 år som vd var Efi från början endast tillverkare av rippar för skrivare och man sålde bara till skrivartillverkarna. Nu har man ett helt batteri av programvaror och är ett av de ledande företagen inom industriell inkjet.

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1