Han ska ta Efi till nästa nivå

William D. Muir tillika Bill Muir blir ny vd för Efi.

Efi har rekryterat en ny vd efter att Guy Gecht valt att lämna efter 19 år på posten.

Guy Gecht lämnar vd posten men fortsätter i företagets styrelse.

Sign&Print har tidigare berättat om att Efis vd Guy Gecht har valt att kliva av från vd-rollen. Företagets rekryteringsprocess för att hitta en ny vd som kan styra skutan in i framtiden har varit igång sedan i slutet av sommaren. Nu står det klart att Bill Muir tar över vd-posten. Han kommer närmast från det globala tillverknings- och produktlösningsföretaget Jabil där han var operativ chef. Guy Gecht som kommer fortsätta sitta i företagsstyrelsen är övertygad att Bill Muir kommer att ta Efi till nästa nivå:

– Hans erfarenhet och tidigare meriter hos Jabil har varit att skapa tillväxt i ett företag som omsätter miljarder dollar och driva igenom och sätta företagets strategiska riktning framåt. Denna bakgrund gör honom unik för rollen som nästa vd för Efi. Jag ser fram emot att se honom leda Efi och hjälpa honom med det han behöver samtidigt som företaget fortsätter leda den digitala transformationen hos företag över hela världen där bilder betyder något.

Under Guy Gechts 19 år som vd var Efi från början endast tillverkare av rippar för skrivare och man sålde bara till skrivartillverkarna. Nu har man ett helt batteri av programvaror och är ett av de ledande företagen inom industriell inkjet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: 

Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: