Maskintillskott i flytten

PUBLICERAD: 18 oktober 2018
UPPDATERAD: 18 oktober
Digitalpressen HP Indigo 12000 installeras på Exaktas nya anläggning i Malmö.

Exakta Print utökar produktionskapaciteten inom digitaltryck. Kunderna kommer erbjudas nya produkter och smartare och bättre lösningar för att nå optimal produktionsekonomi, säger vd:n Patrick Andersson.

Sign&Print har tidigare berättat om Exaktas planerade flytt till Norra hamnen i Malmö. Produktionen och alla fyra enheter ska samlas under ett tak, och flyttlasset går 1 januari 2019.

Patrick Andersson, vd på Exakta Print.

I de nya lokalerna passar företaget på att installera en digital tryckpress. Maskininvesteringen gäller HP:s flaggskepp HP Indigo 12000 som enligt tryckleverantören Visutech trycker med hög kvalitet i B2-format (50 gånger 70 centimeter) vilket bidrar till att öka produktionskapaciteten och bredda utbudet av applikationer. På köpet tillkommer även lägre uppstartskostnader och möjligheterna med variabeldata.

– Vi är mycket nöjda med vår investering av HP Indigo 12000. Med denna investering kommer vi kunna erbjuda såväl nya som gamla kunder nya produkter, smartare och bättre lösningar för att nå optimal produktionsekonomi, säger Patrick Andersson, vd för Exakta Print.

Exaktas Malmöavdelning har sedan tidigare flera digitalpressar i maskinparken. Den nya HP Indigo 12000 får nu göra sällskap i maskinparken med en HP Indigo 7900, samt två stycken HP Indigo 7800 som står inline med varsin C.P. Bourg Booklet Maker. Företaget har även en HP Indigo 5500 på enheten i Borås.

Exaktas verksamhet är koncentrerad i Malmö, Borås och Hässleholm har omkring 260 anställda och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor.

 

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Landa Printing överraskade stort på Drupas presskonferens

Med överraskande försäljningssiffror och presentationen av två nya tryckmaskiner var Landa en av de stora överraskningarna på Pre-Drupa Press Briefing i Düsseldorf i slutet av mars. Sign&Print var där.
Landa_01

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5