Maskintillskott i flytten

Digitalpressen HP Indigo 12000 installeras på Exaktas nya anläggning i Malmö.

Exakta Print utökar produktionskapaciteten inom digitaltryck. Kunderna kommer erbjudas nya produkter och smartare och bättre lösningar för att nå optimal produktionsekonomi, säger vd:n Patrick Andersson.

Sign&Print har tidigare berättat om Exaktas planerade flytt till Norra hamnen i Malmö. Produktionen och alla fyra enheter ska samlas under ett tak, och flyttlasset går 1 januari 2019.

Patrick Andersson, vd på Exakta Print.

I de nya lokalerna passar företaget på att installera en digital tryckpress. Maskininvesteringen gäller HP:s flaggskepp HP Indigo 12000 som enligt tryckleverantören Visutech trycker med hög kvalitet i B2-format (50 gånger 70 centimeter) vilket bidrar till att öka produktionskapaciteten och bredda utbudet av applikationer. På köpet tillkommer även lägre uppstartskostnader och möjligheterna med variabeldata.

– Vi är mycket nöjda med vår investering av HP Indigo 12000. Med denna investering kommer vi kunna erbjuda såväl nya som gamla kunder nya produkter, smartare och bättre lösningar för att nå optimal produktionsekonomi, säger Patrick Andersson, vd för Exakta Print.

Exaktas Malmöavdelning har sedan tidigare flera digitalpressar i maskinparken. Den nya HP Indigo 12000 får nu göra sällskap i maskinparken med en HP Indigo 7900, samt två stycken HP Indigo 7800 som står inline med varsin C.P. Bourg Booklet Maker. Företaget har även en HP Indigo 5500 på enheten i Borås.

Exaktas verksamhet är koncentrerad i Malmö, Borås och Hässleholm har omkring 260 anställda och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *