Maskintillskott i flytten

PUBLICERAD: 18 oktober 2018
UPPDATERAD: 18 oktober
Digitalpressen HP Indigo 12000 installeras på Exaktas nya anläggning i Malmö.

Exakta Print utökar produktionskapaciteten inom digitaltryck. Kunderna kommer erbjudas nya produkter och smartare och bättre lösningar för att nå optimal produktionsekonomi, säger vd:n Patrick Andersson.

Sign&Print har tidigare berättat om Exaktas planerade flytt till Norra hamnen i Malmö. Produktionen och alla fyra enheter ska samlas under ett tak, och flyttlasset går 1 januari 2019.

Patrick Andersson, vd på Exakta Print.

I de nya lokalerna passar företaget på att installera en digital tryckpress. Maskininvesteringen gäller HP:s flaggskepp HP Indigo 12000 som enligt tryckleverantören Visutech trycker med hög kvalitet i B2-format (50 gånger 70 centimeter) vilket bidrar till att öka produktionskapaciteten och bredda utbudet av applikationer. På köpet tillkommer även lägre uppstartskostnader och möjligheterna med variabeldata.

– Vi är mycket nöjda med vår investering av HP Indigo 12000. Med denna investering kommer vi kunna erbjuda såväl nya som gamla kunder nya produkter, smartare och bättre lösningar för att nå optimal produktionsekonomi, säger Patrick Andersson, vd för Exakta Print.

Exaktas Malmöavdelning har sedan tidigare flera digitalpressar i maskinparken. Den nya HP Indigo 12000 får nu göra sällskap i maskinparken med en HP Indigo 7900, samt två stycken HP Indigo 7800 som står inline med varsin C.P. Bourg Booklet Maker. Företaget har även en HP Indigo 5500 på enheten i Borås.

Exaktas verksamhet är koncentrerad i Malmö, Borås och Hässleholm har omkring 260 anställda och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor.

 

Läs vidare

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper