Satsning på gröna öletiketter

Carlsberg väljer Hubergroups hållbara sortiment med tryckfärger för att trycka öletiketter.

Hubergroups sortimentet med tryckfärger och bestrykningar  som släpptes i fjol är anpassat för konventionellt offsettryck. Det är bland annat baserat på förnybara vegetabiliska oljor och är koboltfritt. Det har även fått miljöstandarden “Cradle to cradle” (vagga till vagga) där förutsättningen är, för produkter som får inneha märkningen, att de kan återvinnas och att materialen som används är säkra för miljö och hälsa. Användningen av energi i produktionsprocesserna ska också uppfylla kraven.

Att Carlsberg nu väljer tryckfärgsleverantören Hubergroup för att trycka sina öletiketter blir ett led i ölproducentens hållbarhetsprogram TogetherTowardsZERO.

– Tryckfärger har stor inverkan när det kommer till förpackningsåtervinning eftersom tryckfärger ofta återvinns tillsammans med pappersfibrer. För att förbättra återvinningen av Carlsbergs etiketter på utvalda marknader använder vi Hubergroup Eco-Offset Ink Premium Plus, som är Cradle to Cradle-certifierad på silvernivå, säger Carlsbergs varumärkeschef Julian Marsili från Carlsberg Group.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: