Satsning på gröna öletiketter

Carlsberg väljer Hubergroups hållbara sortiment med tryckfärger för att trycka öletiketter.

Hubergroups sortimentet med tryckfärger och bestrykningar  som släpptes i fjol är anpassat för konventionellt offsettryck. Det är bland annat baserat på förnybara vegetabiliska oljor och är koboltfritt. Det har även fått miljöstandarden “Cradle to cradle” (vagga till vagga) där förutsättningen är, för produkter som får inneha märkningen, att de kan återvinnas och att materialen som används är säkra för miljö och hälsa. Användningen av energi i produktionsprocesserna ska också uppfylla kraven.

Att Carlsberg nu väljer tryckfärgsleverantören Hubergroup för att trycka sina öletiketter blir ett led i ölproducentens hållbarhetsprogram TogetherTowardsZERO.

– Tryckfärger har stor inverkan när det kommer till förpackningsåtervinning eftersom tryckfärger ofta återvinns tillsammans med pappersfibrer. För att förbättra återvinningen av Carlsbergs etiketter på utvalda marknader använder vi Hubergroup Eco-Offset Ink Premium Plus, som är Cradle to Cradle-certifierad på silvernivå, säger Carlsbergs varumärkeschef Julian Marsili från Carlsberg Group.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *