Satsning på gröna öletiketter

PUBLICERAD: 22 oktober 2018
UPPDATERAD: 22 oktober

Carlsberg väljer Hubergroups hållbara sortiment med tryckfärger för att trycka öletiketter.

Hubergroups sortimentet med tryckfärger och bestrykningar  som släpptes i fjol är anpassat för konventionellt offsettryck. Det är bland annat baserat på förnybara vegetabiliska oljor och är koboltfritt. Det har även fått miljöstandarden “Cradle to cradle” (vagga till vagga) där förutsättningen är, för produkter som får inneha märkningen, att de kan återvinnas och att materialen som används är säkra för miljö och hälsa. Användningen av energi i produktionsprocesserna ska också uppfylla kraven.

Att Carlsberg nu väljer tryckfärgsleverantören Hubergroup för att trycka sina öletiketter blir ett led i ölproducentens hållbarhetsprogram TogetherTowardsZERO.

– Tryckfärger har stor inverkan när det kommer till förpackningsåtervinning eftersom tryckfärger ofta återvinns tillsammans med pappersfibrer. För att förbättra återvinningen av Carlsbergs etiketter på utvalda marknader använder vi Hubergroup Eco-Offset Ink Premium Plus, som är Cradle to Cradle-certifierad på silvernivå, säger Carlsbergs varumärkeschef Julian Marsili från Carlsberg Group.

Läs vidare

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

ECO3 närmar sig flexomarknaden

Det tidigare Agfa Offset Solutions har blivit ECO3, som fokuserar på kompletta prepress-arbetsflöden inom både offset och flexo. Flexo är nytt för dem, men tekniken fungerar väl även där säger man.
eco3

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett