Scanpack igång i Göteborg

Scanpack är igång i Göteborg. Hallarna är fyllda till bristningsgränsen och förhoppningarna är stora.

Med kölista kunde mässan ha frestats till att sälja allt, men de har ändå valt att ha flera scener och låta förpackningslinjen på Broby Grafiska få ställa ut i den spännande del som heter Creative Packaging.

I den delen hittar vi också Björn Åsell från Edward Schneidler, som visar hur man helt automatiskt, med en tysk Kolbusmaskin, kan producera mycket avancerade förpackningar. Vi såg prover på Sign&Print Scandinavia mässan för två år sedan, men nu har konceptet utvecklats vidare. Till exempel används magneter ofta för stängning, men i en av förpackningarna har de vänt på magneterna så att en låda istället skjuts ut när man tar bort den yttre förpackningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: