Scanpack igång i Göteborg

Scanpack är igång i Göteborg. Hallarna är fyllda till bristningsgränsen och förhoppningarna är stora.

Med kölista kunde mässan ha frestats till att sälja allt, men de har ändå valt att ha flera scener och låta förpackningslinjen på Broby Grafiska få ställa ut i den spännande del som heter Creative Packaging.

I den delen hittar vi också Björn Åsell från Edward Schneidler, som visar hur man helt automatiskt, med en tysk Kolbusmaskin, kan producera mycket avancerade förpackningar. Vi såg prover på Sign&Print Scandinavia mässan för två år sedan, men nu har konceptet utvecklats vidare. Till exempel används magneter ofta för stängning, men i en av förpackningarna har de vänt på magneterna så att en låda istället skjuts ut när man tar bort den yttre förpackningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: