”Det finns oändliga möjligheter att kommunicera”

PUBLICERAD: 25 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 oktober
Günther Dierhoff är försäljnings- och marknadschef på etikettföretaget Beneli i Helsingborg.

Etikettföretaget Beneli  tar fasta på att visa olika typer av användningsområden för etiketter implementerade med NFC-teknik under Scanpack i Göteborg.

NFC står för Near field communication och förenklat så kan användaren med hjälp av ett chip och en antenn blippa en flaska eller en förpackning med sin smart telefon för att få ut mer information om en produkt. Gunther Dierhoff säger att dryckestillverkare är de som har varit tidigt ute med att anamma tekniken, men påtalar att tekniken i sig kan vara av värde och fungerar till alla sorters produktsegment.

Det finns oändliga möjligheter för en varumärkesägare att kommunicera mer med sin slutkund, säger Gunther Dierhoff när vi träffas i Benelis monter på Scanpackmässan i Göteborg.

– Det här ger möjligheter att få ut så mycket mer information om produkten än vad som är möjligt att skriva ut på en etikett. Du kan läsa om företagets historia, få en innehållsförteckning eller helt enkelt ladda ner hela produktbroschyren.

I montern syns flera exempel på Benelis flasketiketter med NFC-teknik.

– Men eftersom vi också söker oss till varumärkesägare inom dryck så har det blivit en naturlig cross over produkt för oss att kunna sälja ett mervärde.

Varför tror ni så starkt på det här?

– Dels för att vi tror att konsumenten vill få reda på mer om produkten, exempelvis dess miljövänlighet och så vidare. Helt enkelt att kunna läsa mer om produkten på inköpsstället så att man kan ta ett eget beslut om det är en produkt för mig eller för någon annan.

Beneli visade hjärtmonitorer på Scanpackmässan.

Beneli som i grunden tillverkar olika typer av självhäftande etiketter för livsmedel, vin och sprit satsar även på tekniskt avancerade etiketter och smarta självhäftande lösningar. Ett exempel är hjärtmonitorer som används inom det medicinska fältet. För några månader sedan tog företaget hem en stororder av dessa så kallade Body patches från USA.

– Det växer kraftigt, säger Dierhoff och tillägger att parallellt medan Beneli har sin monter på mässan så händer det grejer på anläggningen i Helsingborg.

– Nu ska vi bara rigga produktionen så att vi klarar av volymerna vi har fått. Det är ett stort ansvar.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

Blixtrande precision med iEchos nya laserstansmaskin

IEcho tog med sig en lång rad skärmaskiner till Fespa. Den som kanske fångade besökarnas intresse mest var laserstansmaskinen LCT350 som i blixtrande attacker skar etiketter.
FotoJet-(63)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm