Roland DG visade styrka

PUBLICERAD: 7 november 2018
UPPDATERAD: 7 november
Roland DG:s team tar stolt emot priserna från Ross Chapman på Keypoint intelligence (längst till vänster).

Maskinleverantören tog hem två prestigefyllda priser för TrueVIS VG-serien efter att ledande forskningsinstitutet Keypoint intelligence’s buyers lab sagt sitt.

Keypoint intelligence buyers lab (BLI), är ett av världens ledande oberoende forskningsinstitut av både hårdvara och programvara inom den grafiska industrin. Efter omfattande testutskrifter från olika konkurrenter med olika parametrar såsom bildkvalitet, nytta och hastighet vinner Roland DG priser för latexskrivarna i TrueVIS VG Series. I serien finns TrueVIS VG-540 och 640 som skriver ut med sju färger med eco-solvent- bläck och har en inkluderad skärplotter. I den senaste generationen kan maskinmodellerna även skriva ut med bläckkonfigurationen dubbel CMYK. BLI:s tester visade att skrivarna bjuder på en hög kvalitet, och det även i snabba hastigheter. VG-serien fick också beröm för att producera det bredaste utbudet av ljusa mättade färger samt släta hudtoner med mycket hög bildupplösning och god kontrast. Utöver detta visade testet att TrueVIS VG är extremt stabil och konsekvent i färgerna.

I utvärderingen av användarvänligheten kom BLI fram till att programvaran VersaWorks Dual RIP är mycket intuitiv när det gäller bland annat färgmatchning, administration av utskriftsjobb, övervakning av färgförbrukning samt möjligheten att enkelt ändra utskriftsprocesser – och Pantonefärger. David Sweetnam, chef för forskning och laboratorietjänster på Keypoint intelligence:

– Denna skärplotter ger snabba utskrifter utan att göra avkall på kvaliteten. Vi var också imponerade av VG med 7 färger plus vit, som producerade det största färgomfånget vi testat till dags dato, och som levererade utmärkt färgmatchning i vårt test med i genomsnitt endast 3.45 Delta E00. Både VG-640 och VG-540 har uppnått mycket bra betyg genomgående för bildkvalitet, hastighet, funktionalitet och användarvänlighet.

 

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)