Roland DG visade styrka

Roland DG:s team tar stolt emot priserna från Ross Chapman på Keypoint intelligence (längst till vänster).

Maskinleverantören tog hem två prestigefyllda priser för TrueVIS VG-serien efter att ledande forskningsinstitutet Keypoint intelligence’s buyers lab sagt sitt.

Keypoint intelligence buyers lab (BLI), är ett av världens ledande oberoende forskningsinstitut av både hårdvara och programvara inom den grafiska industrin. Efter omfattande testutskrifter från olika konkurrenter med olika parametrar såsom bildkvalitet, nytta och hastighet vinner Roland DG priser för latexskrivarna i TrueVIS VG Series. I serien finns TrueVIS VG-540 och 640 som skriver ut med sju färger med eco-solvent- bläck och har en inkluderad skärplotter. I den senaste generationen kan maskinmodellerna även skriva ut med bläckkonfigurationen dubbel CMYK. BLI:s tester visade att skrivarna bjuder på en hög kvalitet, och det även i snabba hastigheter. VG-serien fick också beröm för att producera det bredaste utbudet av ljusa mättade färger samt släta hudtoner med mycket hög bildupplösning och god kontrast. Utöver detta visade testet att TrueVIS VG är extremt stabil och konsekvent i färgerna.

I utvärderingen av användarvänligheten kom BLI fram till att programvaran VersaWorks Dual RIP är mycket intuitiv när det gäller bland annat färgmatchning, administration av utskriftsjobb, övervakning av färgförbrukning samt möjligheten att enkelt ändra utskriftsprocesser – och Pantonefärger. David Sweetnam, chef för forskning och laboratorietjänster på Keypoint intelligence:

– Denna skärplotter ger snabba utskrifter utan att göra avkall på kvaliteten. Vi var också imponerade av VG med 7 färger plus vit, som producerade det största färgomfånget vi testat till dags dato, och som levererade utmärkt färgmatchning i vårt test med i genomsnitt endast 3.45 Delta E00. Både VG-640 och VG-540 har uppnått mycket bra betyg genomgående för bildkvalitet, hastighet, funktionalitet och användarvänlighet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: