Ansiktslyft ska attrahera fler

Tryckjätten United print har gjort ett ansiktslyft på sin hemsida. Fokus framåt blir att attrahera nya samarbetspartner – både inom försäljning och tryckproduktion. Men själva hantverket, att ha egen tryckproduktion, står fast. 

På United prints webbplats framgår alla varumärken i tryckerikoncernen. Här introducerar sig företaget för potentiella kunder och bygger även upp samarbeten med partner inom produktions- och distributionssektorerna. Företagets hemsida, som nu fått nytt utseende, blir fortsatt tryckerijättens fokus för att utöka sitt sortiment av produkter och tjänster. Men nu går nätjätten ett steg längre och öppnar sin webbplatsen för att locka till sig fler produktionspartner.

Fabian Frenzel, innovations- och marknadschef på United Print.

Innovations- och marknadschefen Fabian Frenzel säger att United print ständigt håller utkik efter effektiva producenter som vill erbjuda sina kunder en större produktportfölj och snabbare leveranstider. Med den nya sajten är tanken att vidareutveckla relationerna med nya och befintliga partners för att bygga ett större nätverk av produktions- och webbbutikssamarbeten.

– Med den ständigt växande portfölj som vi erbjuder våra kunder blir produkterna mer och mer komplexa. Tänk förpackning, specifika textilutskrifter, kampanjmaterial och så vidare. Vi har insett att det skulle ta år och åter år (och det skulle kosta miljoner och miljontals euro) att bygga upp kunskapen för att producera dessa produkter själva. Det är riskabelt och tar alltför lång tid. Varför då inte istället samarbeta med specialister som har dessa resurser och kunskapen för en viss marknad?, säger Fabian Frenzel.

– Vi söker också alltid regionala tryckerier för klassiska trycksaker. Kunderna förväntar sig snabbare leveranstider – något som vi kan uppnå mycket snabbare med ett decentraliserat produktionsnätverk.

På vilket sätt gynnas man av att samarbeta med er?
– Det vi har att erbjuda är ett enormt försäljningsnätverk och en kraftfull marknadsföringsmaskin. Varje dag når vi upp till en halv miljon aktiva B2B-kontakter över hela Europa – i 26 länder och på 18 språk. Det här är en stor chans för alla tillverkare som vill använda oss som plattform för att sälja sina produkter. Våra senaste produktlanseringar har alla varit stora framgångar. Vi är också glada för att prova nya saker med en partner, och att vara först med att presentera en specifik produkt på marknaden.

Den framtida utvecklingen för nättryckeriet kommer gå mer mot att skapa en handelsplattform. Fabian Frenzel säger att förutom att ingå partnerskap produktionssidan söker de även fler partner på försäljningssidan.

– Vårt partnerkoncept gör det möjligt för alla att riskfritt gå in på web-to-print-marknaden. Vi tillhandahåller en komplett web-to-print-miljö utan kostnad där vi även stödjer våra partner med marknadsföringsbudgetar.

Den egna tryckproduktionen är fortfarande hjärtat i verksamheten.

United Print ikläder sig allt mer rollen att tillhandahålla en infrastruktur som samlar utbud och efterfrågan.

– Med andra ord så hanterar och erbjuder vi en handelsplattform. Men låt mig vara tydlig gällande en sak. United Print kommer fortsätta tryckproduktionen inhouse. Även fast samarbeten blir allt viktigare så är det viktigt för oss att fortsätta med själva hantverket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Djärvt miljösteg i Danmark

De danska grafiska företagen har länge kämpat för en gemensam miljöpolitik i branschen. Ambitionen är att dansk grafisk industri ska vara den mest miljöanpassade i Europa. Nu har de tagit ytterligare ett steg, genom att ta FN:s 17 miljömål och göra en grafisk uttolkning av dem. Vidare har branschorganisationen Grakom uppmuntrat medlemmarna att förbinda sig […]

Publicerat av: