Tips och tricks i bilfoliering

Olsonic bjöd in till en grundkurs i car wrapping hos Profil & Souvenir i Sverige AB i Arlandastad. Från vänster: Fredrik Bjärflod Knivsta, Danilo Perovic Wrapcenter, Per Lemnert Gävle Reklam, Nicola Perovic Wrapcenter, Anders Joki Arlon och Robin Lampén Touch by U.

Olsonic, som ställer ut på Sign&Print Scandinavia, bjöd in till en grundkurs i bilfoliering i Arlandastad där deltagarna fick bekanta sig med material från Arlon Graphics. Nu planeras det för en fortsättningskurs.

En gråmulen fredag så lyste flitens lampa inne hos Profil & souvenir i Sverige (PSS). Deltagarna som var på plats fick en grundkurs i bilfoliering. Bakom arrangemanget, som beskrivs som en gedigen grundkurs stod Olsonics Niclas Ulriksson och kollegan Andreas Hjalmarsson på Papyrus. Arlon Graphics var representerade av experterna Anders Joki och Maxime Jaffre för att visa möjligheterna med Arlons olika material. Dagen började med en teorikurs om teknikerna inom Arlonmaterialen, och efter det fick deltagarna sätta igång att öva praktiskt. Enligt Olsonic så var responsen positiv och företaget planerar nu för en fortsättningskurs.

– Vi vill ju att så många ska se alla ändamål som Arlons eminenta sortiment av vinyler kan nyttjas till. Kreativiteten har inga gränser. Och bäst printresultat får vi alltid i HP Latex-printrarna, ett miljövänligare alternativ, säger Niclas Ulriksson, hårdvaruansvarig på Olsonic.

Niclas Ulriksson hårdvaruansvarig på Olsonic.

Olsonic som är en del av Papyrus ställer också ut på mässan Sign&Print Scandinavia, 5-7 februari, där de kommer ge besökarna tips och tricks inom foliering. I montern kommer Arlon Graphics att visa sin vinyl med ”Flight”-teknik.

– Vi tror mycket på Arlon, och att deras material kommer sticka ut i mängden. Det kommer att folieras en bil med deras SLX Och Illuminite vinyl, säger han  och tillägger att de också har med sig ett stort utbud av media inom Viscom.

Det blir också en rad HP-maskiner i montern – Latex, Pagewide och Designjet.

– Designjet och den nya Z-serien sticker ut med sin kvalitet och funktionalitet.

– Våra förhoppningar på mässan är att få visa upp Olsonic och Papyrus breda och oslagbara sortiment för marknaden, säger Niclas Ulriksson.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: