”Bredaste produktportföljen någonsin”

PUBLICERAD: 29 januari 2019
UPPDATERAD: 29 januari
Konica Minolta tar med sig hela produktportföljen till Sign&Print Scandinavia, 5-7 februari.

Produktivitet och effekter blir den röda tråden hos Konica Minolta som utlovar sitt bredaste produktsortiment någonsin under Sign&Print Scandinavia. I ett urval visar de en livsmedelssäkrad etikettskrivare, sitt flaggskepp inom digitaltryck och en storformatsskrivare som får premiärvisning i Europa.

Maskin- och produktutvecklaren Konica Minolta spar inte på krutet på Sign&Print Scandinavia, berättar Roy Spennare, affärsområdeschef på Konica Minolta:

Konica Minoltas affärsområdeschef Roy Spennare säger att produktivitet och effekter kommer diskuteras flitigt under Sign&Print Scandinavia.

– Konica Minolta kommer i år att visa upp en bredare produktportfölj än någonsin. Helt enkelt så mycket mer än vad de flesta förväntar sig.

Företaget tar fasta på att erbjuda innovativa tjänster, teknik och utveckling, och i montern kommer det att visas lösningar för alla möjliga produktionsmiljöer.

– Vi kommer visa arkprintrar, en etikettprinter, storformatsprintrar, taktil efterbehandling, augmented reality, arbetsflöde, webbutiker och inte minst it-infrastrukturtjänster för grafiska företag.

Digitalt etikettryck

På mässan visas digitalt etikettryck med Accurio Label 190 som är anpassad för små till mellanstora volymer. Maskinen är en uppgradering av toner- och arkskrivaren C1070 och trycker rulle till rulle utan behov av specialmedia eller förbehandling av ytan med bestrykning eller primer. Etikettsskrivaren har även fått grönt ljus av TÜV för att trycka media som kommer i kontakt med livsmedel. Tyska TÜV är ett företag som inspekterar och ISO-certifierar andra företag.

Enligt Konica Minolta lämpar sig Accurio Label 190 till etikettryckerier och civiltryckerier, men även varumärkesägare med egen etikettproduktion.
MGI JETvarnish 3DS Foil skapar effekter på trycksaker digitalt.

För den som vill  förädla sina trycksaker står MGI JETvarnish 3DS Foil till förfogande. Helt digitalt utan plåtar, klichéer eller andra verktyg producerar maskinen partiell eller taktil lack med eller utan foliering.

Vidare inom efterbehandlingssegmentet kommer företaget också visa upp en rad maskiner för att falsa, biga, skära perforera samt laminera och foliera – bland annat multimaskinen Duplo DC-616 PRO och laminatorn GMP QTOPIC 380.

Fler Accurio-maskiner

Det blir också Europapremiär för Accurio Wide hybrid UV LED (modellerna finns i 160 och 200 centimeters maximal mediabredd) som trycker storformatsjobb på skiv- eller rullmaterial för både inomhus- och utomhusbruk. Epson Surecolour SC-S 80600 är en annan maskin på storformatssidan. Företaget tar också med sig sitt flaggskepp för digital färgutskrift, AccurioPress C6100. Den kommer stå i full produktion i kombination med en Plockmatic SD 500. Enligt Konica Minolta ger maskinen konsekvent hög bildkvalitet och produktivitet till ett konkurrenskraftigt pris.

Accurio Wide hybrid UV LED visas för första gången i Europa på Sign&Print Scandinavia.
Produkter och lösningar

På programvarusidan demonstreras en ny version av en molnbaserad och moduluppbyggd tjänst kallad Impleo Web. Det är ett helautomatiskt flöde från kundbeställning till färdig produkt som kan anpassas efter kunders specifika behov.

– Vi hoppas kunna inspirera och influera såväl befintliga som potentiella kunder att vilja utveckla sin verksamhet ihop med oss och köpa våra produkter och lösningar.

– Grafiska branschen är inte större än att vi känner varandra rätt väl, så en mässa som Sign&Print Scandinavia är lite som en trevligt släktträff. Det är ju oerhört trevligt att träffa folk man gillar och att lära sig något av någon och få delge något man själv kan till någon annan. Men det är ju minst lika trevligt att lära känna nya människor så det hoppas vi självklart mycket på också.

Roy Spennare säger att produktivitet och effekter blir de två saker som kommer diskuteras mest med kunder och besökare:

– Men generellt tror jag många kommer säga till oss och till varandra – Konica Minolta visade upp så mycket mer.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper