PVC-fritt och ny printbar vinyl

Orajet 3951RA+ Proslide är en printbar gjuten premiumvinyl som visas upp i Scandrafts mässmonter på Sign&Print Scandinavia.

Scandraft lägger sitt mässfokus på tyger, PVC-fria material, och sin senaste självhäftande vinyl.

Scandraft, en leverantör av material för bild, dekor och reklam ser att efterfrågan på PVC-fria alternativ av material till den grafiska marknaden ökar för varje år. PVC-fritt blir allt vanligare i reklamköparnas krav och företaget kommer att visa prov på många spännande PVC-fria material.

Anders Trillkott, vd på Scandraft.

– Vi arbetar kontinuerligt med att i varje led av verksamheten eftersträva ett miljötänkande. Vi påverkar våra leverantörer, emballerar med wellpappmaterial, och köper el enbart från förnybara källor med mera. Scandraft väljer leverantörer med omsorg på alla nivåer, säger Scandrafts vd Anders Trillkott.

Det blir också senaste nytt om tyger i montern, även dessa PVC-fria:

– Utvecklingen av tyger för sublimering, latex och uv går med rasande fart. Nya moderna typer av kemi gör att ”tygkänslan” blir allt bättre. Modernare stick- och vävstolar gör det möjligt att göra tygerna tätare och det förbättrar färgåtergivningen.

– Likaså görs många produkter i dag med lägre ytvikt men med bibehållen känsla och färgåtergivning. Det resulterar i sänkta produktionspriser per producerad meter.

Anders Trillkott säger att produktionen av polyestertyger har förbättrats betydligt under senare år med jämnare kvalitet som resulterar i en låg andel reklamationer gentemot tidigare.

– För sublimering av tyg i den grafiska branschen krävs vanligtvis polyesterbaserade tyger för att kunna trycka på tyg. Latex-tekniken gör det idag möjligt att i mindre volymer även producera på andra tygmateriel, exempelvis bomullsbaserade tyger. Jag hoppas att vi får se mer av innovation och utveckling under 2019 och kanske kommer vi snart att börja individualisera även påslakan och kuddar.

På Sign&Print-mässan visar de även upp sin senaste produkt, Orajet 3951RA+ Proslide, vilket är en printbar gjuten premium PVC-vinyl som kan användas för helfolieringar och andra mer krävande applikationer. Vinylen med den så kallade Proslide-tekniken som ska göra det enklare att positionera om vinylen, och göra den lättanvänd för nybörjare eller för någon som helfolierar på egen hand. Den har också Rapid Air -tekniken som ger bubbelfria montage.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: