PVC-fritt och ny printbar vinyl

PUBLICERAD: 29 januari 2019
UPPDATERAD: 29 januari
Orajet 3951RA+ Proslide är en printbar gjuten premiumvinyl som visas upp i Scandrafts mässmonter på Sign&Print Scandinavia.

Scandraft lägger sitt mässfokus på tyger, PVC-fria material, och sin senaste självhäftande vinyl.

Scandraft, en leverantör av material för bild, dekor och reklam ser att efterfrågan på PVC-fria alternativ av material till den grafiska marknaden ökar för varje år. PVC-fritt blir allt vanligare i reklamköparnas krav och företaget kommer att visa prov på många spännande PVC-fria material.

Anders Trillkott, vd på Scandraft.

– Vi arbetar kontinuerligt med att i varje led av verksamheten eftersträva ett miljötänkande. Vi påverkar våra leverantörer, emballerar med wellpappmaterial, och köper el enbart från förnybara källor med mera. Scandraft väljer leverantörer med omsorg på alla nivåer, säger Scandrafts vd Anders Trillkott.

Det blir också senaste nytt om tyger i montern, även dessa PVC-fria:

– Utvecklingen av tyger för sublimering, latex och uv går med rasande fart. Nya moderna typer av kemi gör att ”tygkänslan” blir allt bättre. Modernare stick- och vävstolar gör det möjligt att göra tygerna tätare och det förbättrar färgåtergivningen.

– Likaså görs många produkter i dag med lägre ytvikt men med bibehållen känsla och färgåtergivning. Det resulterar i sänkta produktionspriser per producerad meter.

Anders Trillkott säger att produktionen av polyestertyger har förbättrats betydligt under senare år med jämnare kvalitet som resulterar i en låg andel reklamationer gentemot tidigare.

– För sublimering av tyg i den grafiska branschen krävs vanligtvis polyesterbaserade tyger för att kunna trycka på tyg. Latex-tekniken gör det idag möjligt att i mindre volymer även producera på andra tygmateriel, exempelvis bomullsbaserade tyger. Jag hoppas att vi får se mer av innovation och utveckling under 2019 och kanske kommer vi snart att börja individualisera även påslakan och kuddar.

På Sign&Print-mässan visar de även upp sin senaste produkt, Orajet 3951RA+ Proslide, vilket är en printbar gjuten premium PVC-vinyl som kan användas för helfolieringar och andra mer krävande applikationer. Vinylen med den så kallade Proslide-tekniken som ska göra det enklare att positionera om vinylen, och göra den lättanvänd för nybörjare eller för någon som helfolierar på egen hand. Den har också Rapid Air -tekniken som ger bubbelfria montage.

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5