Canon ska presentera världsnyhet

Fotoalster från den tyska fotojournalisten Horst A. Friedrichs som har skrivits ut på Canons maskiner visas på mässan.

Canon har klargjort temat för sin utställning på Sign&Print Scandinavia och aviserar att de även kommer släppa en världsnyhet på mässan.

Den röda tråden i Canons monter på Sign&Print Scandinavia, 5-7 februari blir hastighet, meddelar företaget i ett pressmeddelande. Under temat ”Speed” ställer Canon ut en stor uppsättning av sina maskiner såsom imagePRESS C850, ImagePROGRAF PRO-4000 och TM205, Océ ColorWave 3700 och Océ Colorado 1640. Tomas Lagerberg, produktchef på svenska Canon:

Tomas Lagerberg, produktchef på svenska Canon.

– Vi kommer att vara där för att visa våra stora grafiska muskler. Vi kommer att ha skrivare från tiotusenkronorsklassen upp till flera miljoner i vår monter. Med dem kan du printa allt från vykort och fotoböcker till golv och tapeter, allt med otroligt hög kvalitet. Den häftigaste maskinen kan printa femtusen A4-sidor i minuten, den fick tyvärr inte plats i montern, men vi har utskriftsprover att visa, säger han och tillägger att de har en enorm bredd, med allt från produkter och deras olika användningsområden till arbetsflöden vilka de vill att kunderna ska få se.

Horst A. Friedrichs är en tysk fotojournalist som har specialiserat sig på subkulturer av olika slag. Han har bland annat gett ut böcker som dokumenterat modskulturen. I Canons monter kommer det att finnas flera av hans bilder i form av broschyrer, golvdekor, inbjudningar, posters, vykort och almanackor som har skrivits ut med Canons maskiner. Temat Speed är också namnet på Friedrichs fotobok.

– Vi vill visa hur hög kvalitet digitalt tryck håller och hur det kan användas för korta serier. Om boken Speed hade tryckts med offset-teknik, vilket var ursprungstanken, hade det krävts en upplaga på minst tvåtusen exemplar. Med digitalt tryck får du minst offset-kvalitet och kan själv bestämma hur många eller få exemplar du vill ha. Bara fantasin sätter gränser, säger Tomas Lagerberg

Canon utlovar även en världslansering på mässan. Vad det handlar om vill dock företaget än så länge hålla hemligt.

– Vi kan säga så här, det är något som kommer direkt från fabriken, säger Tomas Lagerberg.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: