Canon ska presentera världsnyhet

Fotoalster från den tyska fotojournalisten Horst A. Friedrichs som har skrivits ut på Canons maskiner visas på mässan.

Canon har klargjort temat för sin utställning på Sign&Print Scandinavia och aviserar att de även kommer släppa en världsnyhet på mässan.

Den röda tråden i Canons monter på Sign&Print Scandinavia, 5-7 februari blir hastighet, meddelar företaget i ett pressmeddelande. Under temat ”Speed” ställer Canon ut en stor uppsättning av sina maskiner såsom imagePRESS C850, ImagePROGRAF PRO-4000 och TM205, Océ ColorWave 3700 och Océ Colorado 1640. Tomas Lagerberg, produktchef på svenska Canon:

Tomas Lagerberg, produktchef på svenska Canon.

– Vi kommer att vara där för att visa våra stora grafiska muskler. Vi kommer att ha skrivare från tiotusenkronorsklassen upp till flera miljoner i vår monter. Med dem kan du printa allt från vykort och fotoböcker till golv och tapeter, allt med otroligt hög kvalitet. Den häftigaste maskinen kan printa femtusen A4-sidor i minuten, den fick tyvärr inte plats i montern, men vi har utskriftsprover att visa, säger han och tillägger att de har en enorm bredd, med allt från produkter och deras olika användningsområden till arbetsflöden vilka de vill att kunderna ska få se.

Horst A. Friedrichs är en tysk fotojournalist som har specialiserat sig på subkulturer av olika slag. Han har bland annat gett ut böcker som dokumenterat modskulturen. I Canons monter kommer det att finnas flera av hans bilder i form av broschyrer, golvdekor, inbjudningar, posters, vykort och almanackor som har skrivits ut med Canons maskiner. Temat Speed är också namnet på Friedrichs fotobok.

– Vi vill visa hur hög kvalitet digitalt tryck håller och hur det kan användas för korta serier. Om boken Speed hade tryckts med offset-teknik, vilket var ursprungstanken, hade det krävts en upplaga på minst tvåtusen exemplar. Med digitalt tryck får du minst offset-kvalitet och kan själv bestämma hur många eller få exemplar du vill ha. Bara fantasin sätter gränser, säger Tomas Lagerberg

Canon utlovar även en världslansering på mässan. Vad det handlar om vill dock företaget än så länge hålla hemligt.

– Vi kan säga så här, det är något som kommer direkt från fabriken, säger Tomas Lagerberg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *