Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Watkiss ägare Plockmatic och Ricoh valde att låta Sign&Print Scandinavia utgöra världspremiären för de hopbyggda maskinerna.

– Kunden kan nu välja en lite enklare och billigare maskin i form av Plockmatic eller gå på det dyrare alternativet Watkiss, och i gengäld få en maskin som är byggd för att hålla i många år, berättar Matthew Fell från Watkiss och Karl Elias från Ricoh i Sverige.

I tre år har Watkiss och Ricoh arbetat tillsammans för att få fram den här maskinen, som klarar att producera liggande A4 med fyrkantsrygg. Just de liggande formaten i full storlek är något som många kunder efterfrågar. Den har dock bara två klamrar i ryggen så man kan inte köra två liggande A5 över varandra och sedan skära på mitten.

Ricoh ProC 9210 kan även användas för att producera tvåsidiga posters. Maximala formatet är 1030 x 320 mm, där papperet automatiskt vänds i maskinen och trycks på båda sidorna. Dessutom är tryckfärgerna livsmedelsgodkända.

– Det gäller faktiskt alla maskiner i våra 71, 72, 91 och 92-serier. De är godkända för att användas som ytterförpackning till livsmedel, avslutar Karl Elias.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: