Världspremiär för Ricoh och Watkiss

PUBLICERAD: 12 februari 2019
UPPDATERAD: 12 februari

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Watkiss ägare Plockmatic och Ricoh valde att låta Sign&Print Scandinavia utgöra världspremiären för de hopbyggda maskinerna.

– Kunden kan nu välja en lite enklare och billigare maskin i form av Plockmatic eller gå på det dyrare alternativet Watkiss, och i gengäld få en maskin som är byggd för att hålla i många år, berättar Matthew Fell från Watkiss och Karl Elias från Ricoh i Sverige.

I tre år har Watkiss och Ricoh arbetat tillsammans för att få fram den här maskinen, som klarar att producera liggande A4 med fyrkantsrygg. Just de liggande formaten i full storlek är något som många kunder efterfrågar. Den har dock bara två klamrar i ryggen så man kan inte köra två liggande A5 över varandra och sedan skära på mitten.

Ricoh ProC 9210 kan även användas för att producera tvåsidiga posters. Maximala formatet är 1030 x 320 mm, där papperet automatiskt vänds i maskinen och trycks på båda sidorna. Dessutom är tryckfärgerna livsmedelsgodkända.

– Det gäller faktiskt alla maskiner i våra 71, 72, 91 och 92-serier. De är godkända för att användas som ytterförpackning till livsmedel, avslutar Karl Elias.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm