Ricoh presenterar bredd och ny teknik

PUBLICERAD: 18 februari 2019
UPPDATERAD: 18 februari

Ricoh visar stora delar av sin teknikportfölj på Fespa. Flera tekniksläpp är också att vänta, enligt företaget. 

Graham Kennedy, chef för affärsområdet Commercial Ink Jet Business på Ricoh Europe.

14-17 maj går årets Fespa-mässa av stapeln i München. Ricoh skriver i ett pressmeddelande att de tar med flera tekniker i sin utställning på Fespa – flatbädd, storformat, textilutskrift (DTG), arkbaserat tryck och bläckstråleutskrift. Totalt brer tillverkaren ut sig på 304 kvadratmeter och tonvikt kommer ligga på hur kunder kan förbättra eller utöka sin utskriftsproduktion och utforska nya marknader.

– Detta är vår fjärde Fespa-mässa, och för varje år blir vår monter större och större för att rymma vår växande portfölj. De senaste tillskotten är utformade för att möta kundernas förändrade behov av funktionalitet, kvalitet och kapacitet. Vi är också spända av förväntan att få visa hur de senaste teknikerna förbättrar och kompletterar varandra. Detta gör att våra kunder kan utforska och investera i nya marknader, och samtidigt vara trygga med att leverera med Ricohs expertis i ryggen, säger Graham Kennedy på Ricoh Europe.

 

Latexskrivaren Ricoh Pro L5160.

Lagom till lanseringen på den europeiska marknaden i april kommer Ricoh visa upp latex- och storformatsskrivaren Ricoh Pro L5160. I ett pressmeddelande framgår ”att den har en högre produktivitet och prestanda jämfört med sin föregångare samt enastående kvalitet och minskat behov av underhåll”.

 

På textilsidan ses Ri 100 och Ri 6000 som är anpassade för de som har tankar på att ge sig in på textilmarknaden och samtidigt har högre produktionskrav. Enligt Ricoh ger de utskriftsleverantörer möjlighet att producera flexibla, kostnadseffektiva och digitalt tryckta produkter. T-shirts, shoppingväskor, jackor, tröjor och strumpor är några exempel på vad som kan tryckas.

 

Skrivarna Ricoh Ri 3000 och Ri 6000 är anpassade för att trycka specialtryck på T-shirts, tygkassar, tröjor med luva, sockor med mera.

Ricoh lovar också inspirerande och mångsidig utskrifter med den arkbaserade färgpressen Ricoh Pro C7200. Den kommer med en femte färg, och möjligheterna med den kommer att visas på en mängd olika media.

 

Hela inkjetportföljen stöds av Ricohs kärnteknik för både skrivhuvuden och bläck. Utan att gå in på detaljer aviserar företaget att de också kommer att demonstrera ett nytt plattformssystem med stora format och tekniska nyheter inom textilutskrift, bläck och skrivhuvuden. Mer information kommer längre fram, enligt Ricoh.

Ricohs arkbaserade färgpress – Ricoh Pro C7200

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm