Ricoh presenterar bredd och ny teknik

Ricoh visar stora delar av sin teknikportfölj på Fespa. Flera tekniksläpp är också att vänta, enligt företaget. 

Graham Kennedy, chef för affärsområdet Commercial Ink Jet Business på Ricoh Europe.

14-17 maj går årets Fespa-mässa av stapeln i München. Ricoh skriver i ett pressmeddelande att de tar med flera tekniker i sin utställning på Fespa – flatbädd, storformat, textilutskrift (DTG), arkbaserat tryck och bläckstråleutskrift. Totalt brer tillverkaren ut sig på 304 kvadratmeter och tonvikt kommer ligga på hur kunder kan förbättra eller utöka sin utskriftsproduktion och utforska nya marknader.

– Detta är vår fjärde Fespa-mässa, och för varje år blir vår monter större och större för att rymma vår växande portfölj. De senaste tillskotten är utformade för att möta kundernas förändrade behov av funktionalitet, kvalitet och kapacitet. Vi är också spända av förväntan att få visa hur de senaste teknikerna förbättrar och kompletterar varandra. Detta gör att våra kunder kan utforska och investera i nya marknader, och samtidigt vara trygga med att leverera med Ricohs expertis i ryggen, säger Graham Kennedy på Ricoh Europe.

 

Latexskrivaren Ricoh Pro L5160.

Lagom till lanseringen på den europeiska marknaden i april kommer Ricoh visa upp latex- och storformatsskrivaren Ricoh Pro L5160. I ett pressmeddelande framgår “att den har en högre produktivitet och prestanda jämfört med sin föregångare samt enastående kvalitet och minskat behov av underhåll”.

 

På textilsidan ses Ri 100 och Ri 6000 som är anpassade för de som har tankar på att ge sig in på textilmarknaden och samtidigt har högre produktionskrav. Enligt Ricoh ger de utskriftsleverantörer möjlighet att producera flexibla, kostnadseffektiva och digitalt tryckta produkter. T-shirts, shoppingväskor, jackor, tröjor och strumpor är några exempel på vad som kan tryckas.

 

Skrivarna Ricoh Ri 3000 och Ri 6000 är anpassade för att trycka specialtryck på T-shirts, tygkassar, tröjor med luva, sockor med mera.

Ricoh lovar också inspirerande och mångsidig utskrifter med den arkbaserade färgpressen Ricoh Pro C7200. Den kommer med en femte färg, och möjligheterna med den kommer att visas på en mängd olika media.

 

Hela inkjetportföljen stöds av Ricohs kärnteknik för både skrivhuvuden och bläck. Utan att gå in på detaljer aviserar företaget att de också kommer att demonstrera ett nytt plattformssystem med stora format och tekniska nyheter inom textilutskrift, bläck och skrivhuvuden. Mer information kommer längre fram, enligt Ricoh.

Ricohs arkbaserade färgpress – Ricoh Pro C7200

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: