Ricoh presenterar bredd och ny teknik

Ricoh visar stora delar av sin teknikportfölj på Fespa. Flera tekniksläpp är också att vänta, enligt företaget. 

Graham Kennedy, chef för affärsområdet Commercial Ink Jet Business på Ricoh Europe.

14-17 maj går årets Fespa-mässa av stapeln i München. Ricoh skriver i ett pressmeddelande att de tar med flera tekniker i sin utställning på Fespa – flatbädd, storformat, textilutskrift (DTG), arkbaserat tryck och bläckstråleutskrift. Totalt brer tillverkaren ut sig på 304 kvadratmeter och tonvikt kommer ligga på hur kunder kan förbättra eller utöka sin utskriftsproduktion och utforska nya marknader.

– Detta är vår fjärde Fespa-mässa, och för varje år blir vår monter större och större för att rymma vår växande portfölj. De senaste tillskotten är utformade för att möta kundernas förändrade behov av funktionalitet, kvalitet och kapacitet. Vi är också spända av förväntan att få visa hur de senaste teknikerna förbättrar och kompletterar varandra. Detta gör att våra kunder kan utforska och investera i nya marknader, och samtidigt vara trygga med att leverera med Ricohs expertis i ryggen, säger Graham Kennedy på Ricoh Europe.

 

Latexskrivaren Ricoh Pro L5160.

Lagom till lanseringen på den europeiska marknaden i april kommer Ricoh visa upp latex- och storformatsskrivaren Ricoh Pro L5160. I ett pressmeddelande framgår “att den har en högre produktivitet och prestanda jämfört med sin föregångare samt enastående kvalitet och minskat behov av underhåll”.

 

På textilsidan ses Ri 100 och Ri 6000 som är anpassade för de som har tankar på att ge sig in på textilmarknaden och samtidigt har högre produktionskrav. Enligt Ricoh ger de utskriftsleverantörer möjlighet att producera flexibla, kostnadseffektiva och digitalt tryckta produkter. T-shirts, shoppingväskor, jackor, tröjor och strumpor är några exempel på vad som kan tryckas.

 

Skrivarna Ricoh Ri 3000 och Ri 6000 är anpassade för att trycka specialtryck på T-shirts, tygkassar, tröjor med luva, sockor med mera.

Ricoh lovar också inspirerande och mångsidig utskrifter med den arkbaserade färgpressen Ricoh Pro C7200. Den kommer med en femte färg, och möjligheterna med den kommer att visas på en mängd olika media.

 

Hela inkjetportföljen stöds av Ricohs kärnteknik för både skrivhuvuden och bläck. Utan att gå in på detaljer aviserar företaget att de också kommer att demonstrera ett nytt plattformssystem med stora format och tekniska nyheter inom textilutskrift, bläck och skrivhuvuden. Mer information kommer längre fram, enligt Ricoh.

Ricohs arkbaserade färgpress – Ricoh Pro C7200

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: