Manuell handpåläggning sätts ur spel

PUBLICERAD: 22 februari 2019
UPPDATERAD: 22 februari

Kortare upplagor och fler personaliserade trycksaker ställer nya krav på tryck och efterbehandling. På Hunkeler Days i Luzern visar efterbehandlingsleverantören Horizon hur man når en lönsam produktion med hjälp av integrerade och automatiserade arbetsflöden.

Hunkeler Innovationdays 2019 äger rum 25-29 februari i Luzern, Schweiz. Förutom Hunkeler själva kommer flera stora print- och efterbehandlingsleverantörer vara på plats och flera digitala produktionslinjer ska demonstreras live. Horizon planerar att trycka extra på att förmedla värdet av att eliminera handpåläggning till förmån för smart efterbehandling.

Integrera efterbehandlingen

Företaget skriver i ett pressmeddelande att huruvida tryckprocessernas optimeringspotential utnyttjas fullt ut till stor del beror på graden av automatisering och och hur integrationen mellan enskilda system fungerar. Och för trycksaker innebär detta att efterbehandlingen bör integreras i produktionsplaneringen redan från början.

Horizons försäljningschef Marisa Dütsch hoppas på många dialogutbyten med publiken på Hunkeler Days.

– Att efterbehandla komplexa jobb med starkt varierande upplagor och format från olika tryckprocesser utan tidsförlust, det är vår styrka. Därför är denna branschträff med sin anspråksfulla målgrupp en idealisk plattform för oss, säger Horizons försäljningschef Marisa Dütsch.

Horizon skriver att de har haft ett mångårigt samarbete med Hunkeler. I Luzern kommer Horizon att visa sitt så kallade Smart binding-system med den fyrabackars limbindaren BQ-480. Linjen är helautomatisk från avrullare till limbindare, och är anpassad för en växlande produktion. Allt från att producera exemplar i enstyck till större upplagor. Tillsammans kommer Hunkeler och Horizon att demonstrera ett gemensamt utvecklat inline-system för tillverkning av direktmarknadsföring som inkluderar kuponger och svarskort.

Lösningar för arkbehandling

Horizon visar också lösningar för effektiv bearbetning av digitalt tryckta ark. Den helautomatiska produktionen av sekventiellt tryckta broschyrer visas med StitchLiner Mark III i kombination med iläggaren HOF-400. Besökarna på plats får också möjligt att uppleva multifinishing med SmartSlitter – skärning, bigning, perforering i ett svep från enstaka ark.

– Vi ser fram emot ett intensivt utbyte med den internationella expertpubliken i Luzern och är övertygande om att vi kommer att hämta in nya impulser för den framtida utvecklingen av integrerade tryckprocesser.

 

Läs vidare

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

swissQprint ger 3 års garanti – utan extra kostnad

För 9:e året i rad är swissQprints Nyala flatbäddsskrivare den mest sålda skrivaren i kategorin 'UV flatbädds/hybridskrivare, större än 152,4 cm i prissegmentet 130 000 - 650 000 EUR', enligt analysinstitutet Infosource.
swissqprint-fespa

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Blixtrande precision med iEchos nya laserstansmaskin

IEcho tog med sig en lång rad skärmaskiner till Fespa. Den som kanske fångade besökarnas intresse mest var laserstansmaskinen LCT350 som i blixtrande attacker skar etiketter.
FotoJet-(63)

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01