Manuell handpåläggning sätts ur spel

PUBLICERAD: 22 februari 2019
UPPDATERAD: 22 februari

Kortare upplagor och fler personaliserade trycksaker ställer nya krav på tryck och efterbehandling. På Hunkeler Days i Luzern visar efterbehandlingsleverantören Horizon hur man når en lönsam produktion med hjälp av integrerade och automatiserade arbetsflöden.

Hunkeler Innovationdays 2019 äger rum 25-29 februari i Luzern, Schweiz. Förutom Hunkeler själva kommer flera stora print- och efterbehandlingsleverantörer vara på plats och flera digitala produktionslinjer ska demonstreras live. Horizon planerar att trycka extra på att förmedla värdet av att eliminera handpåläggning till förmån för smart efterbehandling.

Integrera efterbehandlingen

Företaget skriver i ett pressmeddelande att huruvida tryckprocessernas optimeringspotential utnyttjas fullt ut till stor del beror på graden av automatisering och och hur integrationen mellan enskilda system fungerar. Och för trycksaker innebär detta att efterbehandlingen bör integreras i produktionsplaneringen redan från början.

Horizons försäljningschef Marisa Dütsch hoppas på många dialogutbyten med publiken på Hunkeler Days.

– Att efterbehandla komplexa jobb med starkt varierande upplagor och format från olika tryckprocesser utan tidsförlust, det är vår styrka. Därför är denna branschträff med sin anspråksfulla målgrupp en idealisk plattform för oss, säger Horizons försäljningschef Marisa Dütsch.

Horizon skriver att de har haft ett mångårigt samarbete med Hunkeler. I Luzern kommer Horizon att visa sitt så kallade Smart binding-system med den fyrabackars limbindaren BQ-480. Linjen är helautomatisk från avrullare till limbindare, och är anpassad för en växlande produktion. Allt från att producera exemplar i enstyck till större upplagor. Tillsammans kommer Hunkeler och Horizon att demonstrera ett gemensamt utvecklat inline-system för tillverkning av direktmarknadsföring som inkluderar kuponger och svarskort.

Lösningar för arkbehandling

Horizon visar också lösningar för effektiv bearbetning av digitalt tryckta ark. Den helautomatiska produktionen av sekventiellt tryckta broschyrer visas med StitchLiner Mark III i kombination med iläggaren HOF-400. Besökarna på plats får också möjligt att uppleva multifinishing med SmartSlitter – skärning, bigning, perforering i ett svep från enstaka ark.

– Vi ser fram emot ett intensivt utbyte med den internationella expertpubliken i Luzern och är övertygande om att vi kommer att hämta in nya impulser för den framtida utvecklingen av integrerade tryckprocesser.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper