Manuell handpåläggning sätts ur spel

Kortare upplagor och fler personaliserade trycksaker ställer nya krav på tryck och efterbehandling. På Hunkeler Days i Luzern visar efterbehandlingsleverantören Horizon hur man når en lönsam produktion med hjälp av integrerade och automatiserade arbetsflöden.

Hunkeler Innovationdays 2019 äger rum 25-29 februari i Luzern, Schweiz. Förutom Hunkeler själva kommer flera stora print- och efterbehandlingsleverantörer vara på plats och flera digitala produktionslinjer ska demonstreras live. Horizon planerar att trycka extra på att förmedla värdet av att eliminera handpåläggning till förmån för smart efterbehandling.

Integrera efterbehandlingen

Företaget skriver i ett pressmeddelande att huruvida tryckprocessernas optimeringspotential utnyttjas fullt ut till stor del beror på graden av automatisering och och hur integrationen mellan enskilda system fungerar. Och för trycksaker innebär detta att efterbehandlingen bör integreras i produktionsplaneringen redan från början.

Horizons försäljningschef Marisa Dütsch hoppas på många dialogutbyten med publiken på Hunkeler Days.

– Att efterbehandla komplexa jobb med starkt varierande upplagor och format från olika tryckprocesser utan tidsförlust, det är vår styrka. Därför är denna branschträff med sin anspråksfulla målgrupp en idealisk plattform för oss, säger Horizons försäljningschef Marisa Dütsch.

Horizon skriver att de har haft ett mångårigt samarbete med Hunkeler. I Luzern kommer Horizon att visa sitt så kallade Smart binding-system med den fyrabackars limbindaren BQ-480. Linjen är helautomatisk från avrullare till limbindare, och är anpassad för en växlande produktion. Allt från att producera exemplar i enstyck till större upplagor. Tillsammans kommer Hunkeler och Horizon att demonstrera ett gemensamt utvecklat inline-system för tillverkning av direktmarknadsföring som inkluderar kuponger och svarskort.

Lösningar för arkbehandling

Horizon visar också lösningar för effektiv bearbetning av digitalt tryckta ark. Den helautomatiska produktionen av sekventiellt tryckta broschyrer visas med StitchLiner Mark III i kombination med iläggaren HOF-400. Besökarna på plats får också möjligt att uppleva multifinishing med SmartSlitter – skärning, bigning, perforering i ett svep från enstaka ark.

– Vi ser fram emot ett intensivt utbyte med den internationella expertpubliken i Luzern och är övertygande om att vi kommer att hämta in nya impulser för den framtida utvecklingen av integrerade tryckprocesser.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord i utställare: ”Det kommer bli årets stora händelse”

Vi tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför Sign, Print&Pack-mässan i danska Odense.
– Vi kan redan nu berätta att vi återigen slår rekord i antalet utställare, säger mässgeneral Lis Lykke.

Publicerat av: