Manuell handpåläggning sätts ur spel

PUBLICERAD: 22 februari 2019
UPPDATERAD: 22 februari

Kortare upplagor och fler personaliserade trycksaker ställer nya krav på tryck och efterbehandling. På Hunkeler Days i Luzern visar efterbehandlingsleverantören Horizon hur man når en lönsam produktion med hjälp av integrerade och automatiserade arbetsflöden.

Hunkeler Innovationdays 2019 äger rum 25-29 februari i Luzern, Schweiz. Förutom Hunkeler själva kommer flera stora print- och efterbehandlingsleverantörer vara på plats och flera digitala produktionslinjer ska demonstreras live. Horizon planerar att trycka extra på att förmedla värdet av att eliminera handpåläggning till förmån för smart efterbehandling.

Integrera efterbehandlingen

Företaget skriver i ett pressmeddelande att huruvida tryckprocessernas optimeringspotential utnyttjas fullt ut till stor del beror på graden av automatisering och och hur integrationen mellan enskilda system fungerar. Och för trycksaker innebär detta att efterbehandlingen bör integreras i produktionsplaneringen redan från början.

Horizons försäljningschef Marisa Dütsch hoppas på många dialogutbyten med publiken på Hunkeler Days.

– Att efterbehandla komplexa jobb med starkt varierande upplagor och format från olika tryckprocesser utan tidsförlust, det är vår styrka. Därför är denna branschträff med sin anspråksfulla målgrupp en idealisk plattform för oss, säger Horizons försäljningschef Marisa Dütsch.

Horizon skriver att de har haft ett mångårigt samarbete med Hunkeler. I Luzern kommer Horizon att visa sitt så kallade Smart binding-system med den fyrabackars limbindaren BQ-480. Linjen är helautomatisk från avrullare till limbindare, och är anpassad för en växlande produktion. Allt från att producera exemplar i enstyck till större upplagor. Tillsammans kommer Hunkeler och Horizon att demonstrera ett gemensamt utvecklat inline-system för tillverkning av direktmarknadsföring som inkluderar kuponger och svarskort.

Lösningar för arkbehandling

Horizon visar också lösningar för effektiv bearbetning av digitalt tryckta ark. Den helautomatiska produktionen av sekventiellt tryckta broschyrer visas med StitchLiner Mark III i kombination med iläggaren HOF-400. Besökarna på plats får också möjligt att uppleva multifinishing med SmartSlitter – skärning, bigning, perforering i ett svep från enstaka ark.

– Vi ser fram emot ett intensivt utbyte med den internationella expertpubliken i Luzern och är övertygande om att vi kommer att hämta in nya impulser för den framtida utvecklingen av integrerade tryckprocesser.

 

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Landa Printing överraskade stort på Drupas presskonferens

Med överraskande försäljningssiffror och presentationen av två nya tryckmaskiner var Landa en av de stora överraskningarna på Pre-Drupa Press Briefing i Düsseldorf i slutet av mars. Sign&Print var där.
Landa_01

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5