Namnbyte ska bädda för uppköp i grafiska branschen

PUBLICERAD: 25 februari 2019
UPPDATERAD: 25 februari

Moderbolaget i tryckerikedjan Justnu byter namn till Brover Group. Skiftet innebär att de blir ett renodlat investmentbolag med fokus på förvärv i den grafiska branschen.

Jan Veres blir koncernchef i Justnus moderbolag som numera heter Brover Group.

Peter Veres, Brover Groups styrelseordförande säger att Justnu-koncernen har arbetat intensivt med förvärv under snart tio år. Satsningen som nu görs ska lägga ett ännu större fokus på företagsuppköp.

– Nu aktiverar vi vårt moderbolag och blir ett renodlat investmentbolag som kommer kunna göra förvärv på ett mycket bredare segment inom den grafiska branschen och även närliggande branscher, säger Brover Groups styrelseordförande Peter Veres.

17 tryckerier

Justnu har i dag 17 tryckerier runt om i landet. Planen för företaget är att verksamheten ska fortsätta likt tidigare med organisk- och förvärvsbaserad expansion. Jan Veres får rollen som koncernchef för Brover Group:

– Det som nu händer är att Justnu kommer att få ett antal systerföretag, vilka kommer att komplettera varandra inom olika områden. Synergierna och åratal av erfarenheter från kedjeverksamhet kommer att ge oss en företagsgrupp där alla kan dra nytta av varandra.

Förvärv på gång

Peter Verees meddelar även att de redan är på gång att skrida till verket med sina första förvärv och säger att de framgent välkomnar alla sorts företag inom grafisk bransch att bli en del av Justnu.

– Det har inte funnits någon riktig motsvarighet till Brover Group i vår bransch tidigare. Nu finns det en riktig och trovärdig aktör att vända sig till om man funderar på att sälja eller vill bli en del av en större grupp inom det grafiska området.

 

Läs vidare

Elanders tappar från rekordåret – omsätter 13,8 miljarder kronor

Tryckeri och logistikkoncernen Elanders har presenterat sitt bokslut för 2023. Verksamheten omsatte 13,8 miljarder kronor 2023. 
elanders11-scaled

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Så lyckades den lilla återförsäljaren bli en storspelare

Den grafiska återförsäljaren Folier.se har vuxit kraftigt sedan starten för snart tio år sedan. Bolaget har kommit att bli en ganska stor spelare när det kommer till både försäljning av maskiner och material genom att bredda sig. För Sign&Print berättar vd Mikael Sandberg om varför de använder sig av artiklar och video på sin hemsida och möjligheten att börja med maskinleasing.
MIKAEL-SANDBERG

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper