Nybildade Brover gör förvärv direkt

Förvärvet är klart. Oscar Johansson, Glory Days, Johan Stighagen, Printer, Jan Veres, Brover Group och Peter Veres, Brover Group.

Brover Group förvärvar ett B2B-onlineföretag inom trycksaker och profilprodukter.

Nyligen bytte moderbolaget i tryckerikedjan Justnu namn till Brover Group. Namnbytet skedde i samband med att moderbolaget ändrade kurs till att bli ett renodlat investmentbolag, något som Sign&Print tidigare har berättat om. Det första förvärvet sedan dess är nu på plats. Köpet gäller Printer, ett B2B- onlineföretag inom trycksaker och profilprodukter, som har ägts av contentbyrån Glory Days.

– Brover Group tar genom förvärvet av Printer klivet in i online- och e-handel inom den grafiska branschen, säger styrelseordföranden Peter Veres.

Enligt Johan Stighagen som kommer att fortsätta som vd för Printer, så kommer förvärvet lägligt. Han säger i ett pressmeddelande att företaget har nått en nivå där det behövs en bättre struktur och affärsmässig tillväxt.

– Den branschkunskap och det utvecklade företagstänk som Brover Group besitter är precis vad Printer behöver för att kunna ta nästa steg i vår tillväxtplan.

Jan Veres, koncernchef för Brover Group ser en stor potential i onlineföretaget:

– Johan och Glory Days på bara fem år byggt upp ett fint bolag med nästan 20 miljoner kronor i omsättning, det är ett modernt företag med stor utvecklingspotential.

Efter förvärvet omsätter Brover Group cirka 115 miljoner kronor.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: