Roland DG presenterar nytt på Fespa

PUBLICERAD: 11 mars 2019
UPPDATERAD: 11 mars
Enligt Roland DG kan VersaUV LEF2-200 skriva ut på plåtburkar och golfbollar, tja nästan allt som kommer i dess väg.

Roland DG marknadsför både en ny skrivare för reklamartiklar och småskyltar, samt ett par nya skärplottrar i rullsegmentet. Alla produkter presenteras på den kommande Fespa-mässan i München.

Den nya VersaUV LEF2-200 kan skriva ut kvalitetsfotografier, grafik och text i sort sett vad som helst. Eko-uv-bläcket i maskinen härdar direkt på materialets yta så att det går att skriva ut direkt på bland annat PVC, plast, canvas, trä, läder, och tyg i en höjd på upp till 10 centimeter. Utöver fyrfärgsutskrift kan den också producera blanka och matta ytor samt simulerade 3d-präglingar med glättat bläck som läggs på i flera lager. Den kan skriva ut på hörn och kurvor samt mjuka material som läder och tyg.

En rad funktioner

VersaUV LEF2-200 har ett antal avancerade funktioner för att förenkla utskriften. En Start Timer-funktion garanterar en automatisk inställningsprocedur för rengöring av skrivhuvuden och cirkulationen av det vita bläcket så att det är klart när du vill börja producera.. En mall gör det enkelt att justera objekt på skrivbordet. Dessutom har maskinen den senaste VersaWorks 6 RIP-programvaran, med ett enkelt gränssnitt för enkel hantering och jobbstyrning. Ett lufttätt lock skyddar operatörerna från uv-ljus och förhindrar att damm sätter sig på materialets yta under utskriften.

Två nya skärplottrar i TrueVIS VG2-serien demonstreras på Fespa.

Som Sign&print tidigare har berättat släpper Roland DG två nya skärplottrar i TrueVIS VG2-serien. Även dessa kommer att finnas uppställda på Fespa-mässan. Målet för maskintillverkaren har varit att höja standarden på den redan hyllade maskinserien, ge en bättre utskriftskvalitet, och skapa fler fördelar för användaren.

Orange adderas

VG2 har en ny generation av eko-solvent-TR2-bläck. Förutom de redan kända sju färgerna (CMYKLcLmLk) och vit, har färgen orange adderats för att expandera färgutrymmet, optimera färgnoggrannheten och för att bidra till utskrifter med mer realism. En ny funktion, Multiprocess Color, gör att det orangea bläcket kan användas i alla filtyper som processfärg eller som spotfärg om det krävs specifika färginställningar. Skrivarna kommer också med en förinställd färgstyrning True Rich Color.

– För att skapa skärplottrar, som kan skryta med den högsta utskriftskvaliteten i Roland DG:s historia så kunde vi inte hålla fast vid våra befintliga koncept. Istället omdefinierade vi produktutvecklingen och la fokus på dussintals små detaljer. Resultatet är den nya TrueVIS VG2-serien som ger kunderna en sann konkurrensfördel, säger Kohei Tanabe, vd för Roland DG.s affärsområde Digital Printing Business Division.

Fotnot: Fespa-mässan hålls i München 14-17 maj.

 

 

Läs vidare

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper