Roland DG presenterar nytt på Fespa

Enligt Roland DG kan VersaUV LEF2-200 skriva ut på plåtburkar och golfbollar, tja nästan allt som kommer i dess väg.

Roland DG marknadsför både en ny skrivare för reklamartiklar och småskyltar, samt ett par nya skärplottrar i rullsegmentet. Alla produkter presenteras på den kommande Fespa-mässan i München.

Den nya VersaUV LEF2-200 kan skriva ut kvalitetsfotografier, grafik och text i sort sett vad som helst. Eko-uv-bläcket i maskinen härdar direkt på materialets yta så att det går att skriva ut direkt på bland annat PVC, plast, canvas, trä, läder, och tyg i en höjd på upp till 10 centimeter. Utöver fyrfärgsutskrift kan den också producera blanka och matta ytor samt simulerade 3d-präglingar med glättat bläck som läggs på i flera lager. Den kan skriva ut på hörn och kurvor samt mjuka material som läder och tyg.

En rad funktioner

VersaUV LEF2-200 har ett antal avancerade funktioner för att förenkla utskriften. En Start Timer-funktion garanterar en automatisk inställningsprocedur för rengöring av skrivhuvuden och cirkulationen av det vita bläcket så att det är klart när du vill börja producera.. En mall gör det enkelt att justera objekt på skrivbordet. Dessutom har maskinen den senaste VersaWorks 6 RIP-programvaran, med ett enkelt gränssnitt för enkel hantering och jobbstyrning. Ett lufttätt lock skyddar operatörerna från uv-ljus och förhindrar att damm sätter sig på materialets yta under utskriften.

Två nya skärplottrar i TrueVIS VG2-serien demonstreras på Fespa.

Som Sign&print tidigare har berättat släpper Roland DG två nya skärplottrar i TrueVIS VG2-serien. Även dessa kommer att finnas uppställda på Fespa-mässan. Målet för maskintillverkaren har varit att höja standarden på den redan hyllade maskinserien, ge en bättre utskriftskvalitet, och skapa fler fördelar för användaren.

Orange adderas

VG2 har en ny generation av eko-solvent-TR2-bläck. Förutom de redan kända sju färgerna (CMYKLcLmLk) och vit, har färgen orange adderats för att expandera färgutrymmet, optimera färgnoggrannheten och för att bidra till utskrifter med mer realism. En ny funktion, Multiprocess Color, gör att det orangea bläcket kan användas i alla filtyper som processfärg eller som spotfärg om det krävs specifika färginställningar. Skrivarna kommer också med en förinställd färgstyrning True Rich Color.

– För att skapa skärplottrar, som kan skryta med den högsta utskriftskvaliteten i Roland DG:s historia så kunde vi inte hålla fast vid våra befintliga koncept. Istället omdefinierade vi produktutvecklingen och la fokus på dussintals små detaljer. Resultatet är den nya TrueVIS VG2-serien som ger kunderna en sann konkurrensfördel, säger Kohei Tanabe, vd för Roland DG.s affärsområde Digital Printing Business Division.

Fotnot: Fespa-mässan hålls i München 14-17 maj.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *