Världspremiär för rullprinter

Karibu är namnet på Swissqprints första rullprinter som får sin premiär på Fespa-mässan i maj.

Swissqprint har byggt sin allra första rulle till rulle skrivare, Karibu. Världspremiären sker på Fespa, men redan nu avslöjas en rad detaljer om maskinen.

Swissqprint som under 20 år har gjort sig kända för sina uv-planprintrar, ger sig in i rullsegmentet med sin nya maskin Karibu. Den får sin premiär inför en större publik på Fespa-mässan i München, 14-17 maj. Sign&Print har tidigare berättat om det kommande maskinsläppet men nu framkommer ytterligare detaljer.

Tillverkaren utlovar fortsatt schweizisk precision i den nya rullprintern, och framhåller en rad funktioner och egenskaper. Det handlar dels om ett hanteringssystem som ska göra att det går enkelt och snabbt att ladda materialrullarna. Dels en ljusfunktion som gör det möjligt för operatören att kontrollera bakgrundsbelysta utskrifter med detsamma. Enligt tillverkaren har de också utvecklat ett revolutionärt vakuumsystem, uppdelat i olika segment. Ett skräddarsytt bläckpaket och en ny intuitiv programvara är andra nyheter.

Förutom Karibu visar Swissqprint sitt sortiment med flatbäddsskrivare på Fespa-mässan. Mässpubliken kommer bland annat att kunna se Nyala 3S som är en av fem modeller i företagets tredje generation flatbäddsskrivare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: