Världspremiär för rullprinter

Karibu är namnet på Swissqprints första rullprinter som får sin premiär på Fespa-mässan i maj.

Swissqprint har byggt sin allra första rulle till rulle skrivare, Karibu. Världspremiären sker på Fespa, men redan nu avslöjas en rad detaljer om maskinen.

Swissqprint som under 20 år har gjort sig kända för sina uv-planprintrar, ger sig in i rullsegmentet med sin nya maskin Karibu. Den får sin premiär inför en större publik på Fespa-mässan i München, 14-17 maj. Sign&Print har tidigare berättat om det kommande maskinsläppet men nu framkommer ytterligare detaljer.

Tillverkaren utlovar fortsatt schweizisk precision i den nya rullprintern, och framhåller en rad funktioner och egenskaper. Det handlar dels om ett hanteringssystem som ska göra att det går enkelt och snabbt att ladda materialrullarna. Dels en ljusfunktion som gör det möjligt för operatören att kontrollera bakgrundsbelysta utskrifter med detsamma. Enligt tillverkaren har de också utvecklat ett revolutionärt vakuumsystem, uppdelat i olika segment. Ett skräddarsytt bläckpaket och en ny intuitiv programvara är andra nyheter.

Förutom Karibu visar Swissqprint sitt sortiment med flatbäddsskrivare på Fespa-mässan. Mässpubliken kommer bland annat att kunna se Nyala 3S som är en av fem modeller i företagets tredje generation flatbäddsskrivare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med reformpaket

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: