Världspremiär för rullprinter

Karibu är namnet på Swissqprints första rullprinter som får sin premiär på Fespa-mässan i maj.

Swissqprint har byggt sin allra första rulle till rulle skrivare, Karibu. Världspremiären sker på Fespa, men redan nu avslöjas en rad detaljer om maskinen.

Swissqprint som under 20 år har gjort sig kända för sina uv-planprintrar, ger sig in i rullsegmentet med sin nya maskin Karibu. Den får sin premiär inför en större publik på Fespa-mässan i München, 14-17 maj. Sign&Print har tidigare berättat om det kommande maskinsläppet men nu framkommer ytterligare detaljer.

Tillverkaren utlovar fortsatt schweizisk precision i den nya rullprintern, och framhåller en rad funktioner och egenskaper. Det handlar dels om ett hanteringssystem som ska göra att det går enkelt och snabbt att ladda materialrullarna. Dels en ljusfunktion som gör det möjligt för operatören att kontrollera bakgrundsbelysta utskrifter med detsamma. Enligt tillverkaren har de också utvecklat ett revolutionärt vakuumsystem, uppdelat i olika segment. Ett skräddarsytt bläckpaket och en ny intuitiv programvara är andra nyheter.

Förutom Karibu visar Swissqprint sitt sortiment med flatbäddsskrivare på Fespa-mässan. Mässpubliken kommer bland annat att kunna se Nyala 3S som är en av fem modeller i företagets tredje generation flatbäddsskrivare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: