Världspremiär för rullprinter

PUBLICERAD: 18 mars 2019
UPPDATERAD: 18 mars
Karibu är namnet på Swissqprints första rullprinter som får sin premiär på Fespa-mässan i maj.

Swissqprint har byggt sin allra första rulle till rulle skrivare, Karibu. Världspremiären sker på Fespa, men redan nu avslöjas en rad detaljer om maskinen.

Swissqprint som under 20 år har gjort sig kända för sina uv-planprintrar, ger sig in i rullsegmentet med sin nya maskin Karibu. Den får sin premiär inför en större publik på Fespa-mässan i München, 14-17 maj. Sign&Print har tidigare berättat om det kommande maskinsläppet men nu framkommer ytterligare detaljer.

Tillverkaren utlovar fortsatt schweizisk precision i den nya rullprintern, och framhåller en rad funktioner och egenskaper. Det handlar dels om ett hanteringssystem som ska göra att det går enkelt och snabbt att ladda materialrullarna. Dels en ljusfunktion som gör det möjligt för operatören att kontrollera bakgrundsbelysta utskrifter med detsamma. Enligt tillverkaren har de också utvecklat ett revolutionärt vakuumsystem, uppdelat i olika segment. Ett skräddarsytt bläckpaket och en ny intuitiv programvara är andra nyheter.

Förutom Karibu visar Swissqprint sitt sortiment med flatbäddsskrivare på Fespa-mässan. Mässpubliken kommer bland annat att kunna se Nyala 3S som är en av fem modeller i företagets tredje generation flatbäddsskrivare.

 

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449