3d-printer ska locka skylttillverkare

Mimakis nya 3d-skrivare släpps på marknaden i slutet av april.

Den japanska skrivartillverkaren Mimaki lanserade sin första 3d-skrivare i slutet av 2017. En maskin baserad på en inkjet-teknik. Nu är det dags för företaget att lansera ytterligare en maskin, denna gången i skrivbordsmodell med en annan typ av teknik.

Den nya skrivaren 3DFF-222 är baserad på FFF-tekniken (Fused filament fabrication). Enligt Mimaki har den utvecklats med tanke att smälta in i ett kontorslandskap, som ett design- och produktionsverktyg. En av fördelarna med maskinen att den printar väldigt tyst och alltså inte stör i en kontorsmiljö, menar tillverkaren.

– Den har utvecklats så att du kan ha den på ditt kontor utan att den stör. Maskinen körs med 45 decibel, vilket innebär att bullernivån nästan samma densamma som inne på ett museum, säger Bert Benckhuysen, Senior product manager på Mimaki Europe.

3d-skrivaren printar i PLA-material och processen kan styras från antingen mobilen eller en surfplatta. Enligt Mimaki lämpar sig skrivaren för tillverkning av bland annat jiggar och tredimensionella skyltar.

Företaget skriver att skylt- och displaytryckare kan dra nytta av skrivaren då den bidrar till tids- och kostnadsbesparingar eftersom 3d-printern kan användas inhouse för att tillverka mindre inomhusskyltar och bokstavsskyltar. Först skrivs de ut i 3d, och sedan kan de tryckas, tillika dekoreras, med Mimakis uv-skrivare som just kan skriva ut på tredimensionella objekt.

Modellen har tagits utvecklats tillsammans med Sindoh, en sydkoreansk skrivartillverkare och kommer bli tillgänglig på marknaden i slutet av april 2019.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med reformpaket

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: