Vässat utbud med golvgrafik och wrappingfolier

PUBLICERAD: 1 april 2019
UPPDATERAD: 1 april
Avery Dennison och Mactac visar nyheter i sina sortiment på Fespamässan 14-17 maj i München.

Avery Dennison tillsammans med Mactac presenterar produkter inom signage, inredning och arkitektur på Fespamässan. Bland nyheterna finns en serie överlaminat och en vinylserie för signage.

Avery Dennison ställer ut sina produkter på Fespa i sällskap av Mactac Europe som företaget förvärvade 2016. I företagens produktportföljer finns laminat, folier och skyddsfilmer för olika segment – arkitektur, inredning och car wrapping med mera. Oliver Guenther, marknadschef på Avery Dennison, säger att deras lösningar hjälper designer och montörer att höja ribban för vad som är möjligt.

– För att verkligen göra skillnad krävs både kreativitet från grafikproffs och rätt prestanda på materialen de använder. Vi älskar att få respons från våra kunder för att säkerställa att vårt ambitiösa forsknings- och utvecklingsprogram uppfyller deras behov, säger han i ett pressmeddelande.

I utställningen på Fespa ställer de ut printbara folier och laminat, car wrapping-folier och skyddsfilmer för fordon. Enligt företaget kommer de även att visa banbrytande fönsterfilmer, en helt ny vinylserie för signage samt innovationer och produkter speciellt riktade till utryckningsfordon. En av höjdpunkterna som Avery Dennison lyfter fram är en serie överlaminat, DOL 1400Z,  som har uppgraderats med förbättrad transparens och utsträckningsförmåga, upp till 220 procent. Versioner finns tillgängliga med lyster, glans och matt utseende för car wrapping och applicering på mer krävande 3d-applikationer.

I Mactacs utbud för interiörs- och retailbranschen finns golvgrafik som har fått ett tillägg med en folie med inkluderat halkskydd, JT 8300 DOT. Det är en printbar folie som inte kräver laminat. Enligt tillverkaren är den så pass lättmonterad att även personer utan förkunskap kan applicera den.

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg