Zünd tar kraftfull fräs till Fespa

PUBLICERAD: 11 april 2019
UPPDATERAD: 11 april
Martin Roed Nielsen, nordisk försäljningschef på Zünd.

På Fespa 2019 i München presenterar Zünd sitt sortiment av skär- och fräslösningar för tryckerier och skyltproducenter. En av huvudattraktionerna är en helautomatisk fräslösning som bearbetar kraftiga skivmaterial. 

Zünds 3,6 kilowatts RM-L modul med automatisk verktygsskiftare (ARC).

Det schweiziska företag Zünd som tillverkar stans- och skärlösningar ställer ut på Fespa och utlovar en ”explosion av möjligheter” till besökare inom områden som reklam, storformat eller digitaltryck. Nordiska försäljningschefen Martin Roed Nielsen, säger i ett pressmeddelande att tryckerier och andra grafiska företag i dag har press på sig att effektivt kunna producera personaliserade produkter i små upplagor med korta leveranstider. Här kommer företagets efterbehandlingsutrustning in i bilden:

– Zünd erbjuder skärmaskiner som uppfyller dessa krav samtidigt som man garanterar maximal produktivitet och därmed lönsamhet.

På Fespa visas RM-L-skäraren, en kraftfull fräslösning, med 3,6 kilowattseffekt, som har en oöverträffad prestanda, enligt tillverkaren. Fräsen klarar bearbeta ett brett utbud av kraftiga material, och med den automatiska verktygsväxlaren ARC sköts fräsjobben helt automatiskt.

Digitaltryckt textil ligger i tiden och är ett populärt inslag när det gäller olika typer av marknadsföring i större format. För detta ändamål erbjuder Zünd skärmaskinen G3 som skär textilrullar upp till 3,2 meter i bredd. Zünd visar också skärmaskinen D3 dual boom. De två bommarna kan var och en monteras med upp till tre verktyg och ger dubblad produktivitet jämfört med en skärmaskin utrustad med en bom.

 

 

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper