Zünd tar kraftfull fräs till Fespa

Martin Roed Nielsen, nordisk försäljningschef på Zünd.

På Fespa 2019 i München presenterar Zünd sitt sortiment av skär- och fräslösningar för tryckerier och skyltproducenter. En av huvudattraktionerna är en helautomatisk fräslösning som bearbetar kraftiga skivmaterial. 

Zünds 3,6 kilowatts RM-L modul med automatisk verktygsskiftare (ARC).

Det schweiziska företag Zünd som tillverkar stans- och skärlösningar ställer ut på Fespa och utlovar en “explosion av möjligheter” till besökare inom områden som reklam, storformat eller digitaltryck. Nordiska försäljningschefen Martin Roed Nielsen, säger i ett pressmeddelande att tryckerier och andra grafiska företag i dag har press på sig att effektivt kunna producera personaliserade produkter i små upplagor med korta leveranstider. Här kommer företagets efterbehandlingsutrustning in i bilden:

– Zünd erbjuder skärmaskiner som uppfyller dessa krav samtidigt som man garanterar maximal produktivitet och därmed lönsamhet.

På Fespa visas RM-L-skäraren, en kraftfull fräslösning, med 3,6 kilowattseffekt, som har en oöverträffad prestanda, enligt tillverkaren. Fräsen klarar bearbeta ett brett utbud av kraftiga material, och med den automatiska verktygsväxlaren ARC sköts fräsjobben helt automatiskt.

Digitaltryckt textil ligger i tiden och är ett populärt inslag när det gäller olika typer av marknadsföring i större format. För detta ändamål erbjuder Zünd skärmaskinen G3 som skär textilrullar upp till 3,2 meter i bredd. Zünd visar också skärmaskinen D3 dual boom. De två bommarna kan var och en monteras med upp till tre verktyg och ger dubblad produktivitet jämfört med en skärmaskin utrustad med en bom.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med reformpaket

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: