Zünd tar kraftfull fräs till Fespa

Martin Roed Nielsen, nordisk försäljningschef på Zünd.

På Fespa 2019 i München presenterar Zünd sitt sortiment av skär- och fräslösningar för tryckerier och skyltproducenter. En av huvudattraktionerna är en helautomatisk fräslösning som bearbetar kraftiga skivmaterial. 

Zünds 3,6 kilowatts RM-L modul med automatisk verktygsskiftare (ARC).

Det schweiziska företag Zünd som tillverkar stans- och skärlösningar ställer ut på Fespa och utlovar en “explosion av möjligheter” till besökare inom områden som reklam, storformat eller digitaltryck. Nordiska försäljningschefen Martin Roed Nielsen, säger i ett pressmeddelande att tryckerier och andra grafiska företag i dag har press på sig att effektivt kunna producera personaliserade produkter i små upplagor med korta leveranstider. Här kommer företagets efterbehandlingsutrustning in i bilden:

– Zünd erbjuder skärmaskiner som uppfyller dessa krav samtidigt som man garanterar maximal produktivitet och därmed lönsamhet.

På Fespa visas RM-L-skäraren, en kraftfull fräslösning, med 3,6 kilowattseffekt, som har en oöverträffad prestanda, enligt tillverkaren. Fräsen klarar bearbeta ett brett utbud av kraftiga material, och med den automatiska verktygsväxlaren ARC sköts fräsjobben helt automatiskt.

Digitaltryckt textil ligger i tiden och är ett populärt inslag när det gäller olika typer av marknadsföring i större format. För detta ändamål erbjuder Zünd skärmaskinen G3 som skär textilrullar upp till 3,2 meter i bredd. Zünd visar också skärmaskinen D3 dual boom. De två bommarna kan var och en monteras med upp till tre verktyg och ger dubblad produktivitet jämfört med en skärmaskin utrustad med en bom.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: