HP tar klivet in på textil

HP ger sig in på den växande textilmarknaden med en ny serie sublimeringsskrivare.

HP släpper sin Stitch S-serie som är inriktad på textilutskrift för sport- och modekläder, inredning och skyltar i textilmaterial.

– Interiör- och modeapplikationstrender, produktion on demand och personalisering ökar tillväxten inom digitaltryck, säger Santi Morera, chef för affärsområdet Graphics solutions business på HP som svar på att företaget nu har valt att lansera sin serie skrivare med färgsublimering.

Stitch S-serien kännetecknas enligt HP av utskrifter i bra kvalitet och effektiva och förenklade processer. Serien erbjuder världens snabbaste färgmatchning i skrivaren, rippen och i molntjänsten. Skrivhuvudtekniken är Thermal inkjet som sägs reducera såväl tid som avfall, samt håller en bibehållen kontinuitet i tryckkvaliteten. De tre skrivarna i serien finns i bredder som sträcker sig från 162 till 320 centimeter.

Återanvända skrivhuvud

Stitch-skrivarna har en inbyggd spektrofotometer och S300-skrivaren har också ett skrivhuvud som operatören kan återanvända, vilket ska leda till minskade driftstopp och servicekostnader.

HP skriver att S500 har en symmetrisk 2 x CMYK skrivhuvudkonfiguration, och med Optical Media Advance-sensorn levererar skrivaren driftsäkra utskrifter i one-pass-läge med både kvalitet och hastighet. S500-modellen är utformad speciellt för företag med höga utskriftsbehov.

Den största skrivaren i HP:s textilserie är S1000 126-in Printer.

Visas på Fespa

Stitch-serien består av modellerna S300 64-in Printer, S500 64-in Printer och S1000 126-in Printer.

Samtidigt som lanseringen av Stitch-serien presenterar HP också ett nytt sublimeringspapper som är konstruerat och testat tillsammans med HP:s bläck och Stitch-serien.

Både skrivare och bläck finns på marknaden och kommer att visas på Fespa, 14-17 maj i München.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord i utställare: ”Det kommer bli årets stora händelse”

Vi tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför Sign, Print&Pack-mässan i danska Odense.
– Vi kan redan nu berätta att vi återigen slår rekord i antalet utställare, säger mässgeneral Lis Lykke.

Publicerat av: