HP tar klivet in på textil

PUBLICERAD: 25 april 2019
UPPDATERAD: 25 april
HP ger sig in på den växande textilmarknaden med en ny serie sublimeringsskrivare.

HP släpper sin Stitch S-serie som är inriktad på textilutskrift för sport- och modekläder, inredning och skyltar i textilmaterial.

– Interiör- och modeapplikationstrender, produktion on demand och personalisering ökar tillväxten inom digitaltryck, säger Santi Morera, chef för affärsområdet Graphics solutions business på HP som svar på att företaget nu har valt att lansera sin serie skrivare med färgsublimering.

Stitch S-serien kännetecknas enligt HP av utskrifter i bra kvalitet och effektiva och förenklade processer. Serien erbjuder världens snabbaste färgmatchning i skrivaren, rippen och i molntjänsten. Skrivhuvudtekniken är Thermal inkjet som sägs reducera såväl tid som avfall, samt håller en bibehållen kontinuitet i tryckkvaliteten. De tre skrivarna i serien finns i bredder som sträcker sig från 162 till 320 centimeter.

Återanvända skrivhuvud

Stitch-skrivarna har en inbyggd spektrofotometer och S300-skrivaren har också ett skrivhuvud som operatören kan återanvända, vilket ska leda till minskade driftstopp och servicekostnader.

HP skriver att S500 har en symmetrisk 2 x CMYK skrivhuvudkonfiguration, och med Optical Media Advance-sensorn levererar skrivaren driftsäkra utskrifter i one-pass-läge med både kvalitet och hastighet. S500-modellen är utformad speciellt för företag med höga utskriftsbehov.

Den största skrivaren i HP:s textilserie är S1000 126-in Printer.
Visas på Fespa

Stitch-serien består av modellerna S300 64-in Printer, S500 64-in Printer och S1000 126-in Printer.

Samtidigt som lanseringen av Stitch-serien presenterar HP också ett nytt sublimeringspapper som är konstruerat och testat tillsammans med HP:s bläck och Stitch-serien.

Både skrivare och bläck finns på marknaden och kommer att visas på Fespa, 14-17 maj i München.

Läs vidare

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Projicering av motivet för exakt textiltryck

Den stora nyheten hos Stahls under Fespa var utan tvekan nya Hotronix ProPlace IQ, en patenterad lösning där motivet projiceras på tyget för en exakt placering av trycket.
Stahls 1

Med Flora i utbudet tar NI Solutions jättekliv

Som Sign&Print tidigare berättat har återförsäljaren NI Solutions tagit in Flora i portföljden. Under Fespa visade det kinesiska företaget upp några av storformatsbjässarna som kommer ingå i erbjudandet på den svenska marknaden.
_DSC0016w

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5