Senaste generationens DTG-skrivare på Fespa

Ricoh visar den nya generationen, direkt till textil-skrivaren Ri 1000, på Fespa i München.

Ricoh med sina 40 års utveckling av bläckstråleteknik tar plats på Fespa med ett brett sortiment. En av nyheterna är en direkt till textil-skrivare av mindre modell som har fått snabbare utskriftshastighet och ett utökat utskriftsområde.

När Ricoh tar plats under Fespa har de med sig flera maskinlösningar – flatbädd, storformat, textilutskrift (DTG), arkbaserat tryck och bläckstråleskrivare. Ricoh poängterar inför sin utställning på Fespa-mässan att deras tekniklösningar hjälper kunderna till förbättrade produktionsprocesser och ger möjlighet för kunder att nischa sig och utforska nya marknader. I runt 40 år har företaget utvecklat sin bläckstråleteknik som spänner över en rad produktsegment.

Direkt till textil

På Fespa ses en av nyheterna på textilsidan. Det gäller nästa generations direkt till textil-skrivare, Ri 1000, har fått snabbare utskriftshastighet och ett utökat utskriftsområde. De minsta bläckdropparna letar sig ner till 3 picoliter och ger livfull grafik med hög upplösning upp till 1200 x 1200 dpi, enligt Ricoh.

Enligt maskinspecifikationen levererar den 10 tum x 8 tums grafik i fullfärg på mindre än 28 sekunder. T-shirts, tygkassar, jackor, tröjor och strumpor är några exempel på vad som kan tryckas. Skrivaren har också automatiska system för rengöring av skrivarhuvuden samt bläckunderhåll.

En kompakt flatbädd

Ricoh Pro L5160.

Inom storformat visas latexskrivaren Ricoh Pro L5160 som är anpassad för att skapa iögonfallande skylt- och displayprodukter. Enligt tillverkaren har den en högre produktivitet och prestanda jämfört med sin föregångare, samt enastående kvalitet och ett reducerat behov av underhåll.

För flatbäddstryckaren demonstreras uv-maskinen Pro TF6250 som bärs upp av Ricohs skrivhuvuden med drop on demand-teknik. Det rör sig om ett kompakt system, 2,5 x 1,3 meter – en klassisk flatbädd med en bom och en rörlig vagn som rör sig över materialet. Led-tekniken i maskin gör det möjligt att skriva ut på värmekänsliga material. Sign&Print har tidigare skrivit om flatbäddsskrivaren här.

Flatbäddsskrivaren Pro TF6250.

Demonstrerar bläckhuvuden

Ricoh skriver att de även kommer att lägga ett fokus på att demonstrera sina skrivhuvud med bläckstråleteknik för OEM-tillverkare – hur de kan dra nytta av tekniken för att förbättra prestanda, hållbarhet och mångsidighet till sina framtida lösningar. De kommer också att belysa sin programvara ColorGate – en enda arbetsflödeslösning som de menar ger kvalitet och skapar en effektiv produktion genom ett flertal enheter.

2019 års Fespa-mässa hålls i München, 14-17 maj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: