Sammanslagning i Småland

Försäljningschefen Joel Lagerkvist och vd:n Christer Johansson på Henrix Grafiska kraftsamlar i Huskvarna.

Vettertryck försvinner som varumärke när företaget blir en del av Henrix Grafiska. I förlängningen kommer bolaget och all verksamhet samlas under ett tak framöver.

Familjeföretaget Henrix har verkat sedan 1980 och Vettertryck har funnits sedan 1962. 1 maj blev det klart att företagen slås ihop. Varumärket Vettertryck och verksamheten kommer fortsatt drivas vidare under namnet Henrix. Sammanslagningen görs för att kunna erbjuda kunderna ett större erbjudande av tjänster.

– Det kommer ge synergieffekter. Vi blir större, snabbare och får en större bredd. Vi blir en totalleverantör, säger Henrix vd Christer Johansson som är ägare tillsammans med Joel Lagerkvist, försäljningchef.

En ombyggnation kommer att ske av Henrix befintliga lokaler för att samla den totala verksamheten under ett tak. Under tiden renoveringen pågår så kommer Henrix ordermottagning, produktion och leveransutlämning att flyttas till Vettertrycks nuvarande lokaler.

Henrix förvärvade Vettertryck redan 2014. Vettertryck har genom åren som företag gått från att producera trycksaker till att bli en helhetsleverantör. Henrix betraktar sig som en helhetsleverantör och ett tryckeri som främst verkar i Huskvarna och Jönköpingsområdet. I utbudet av produkter finns bland annat trycksaker, förpackningar, profil- och produktmedia samt arbetskläder. I samband med affären väljer Henrix även att investera i sin digitaltrycksproduktion, en HP Indigo med sex färgverk.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: