Racingteam kör på TrueVis-skrivare

Dekaler produceras i TrueVis VG2-skrivare/skärplottrar hos Renault Formel 1-team.

Renaults Formel 1-team väljer att använda Roland DG:s senaste generation TrueVis-skrivare för att producera marknadsföringsmaterial inför Grand prix-tävlingarna.

Joe McNamara är chef för färg och grafik hos Renaults F1-team.

Renault F1-team har förlitat sig på Rolands TrueVIS-skrivare med inkluderad skärning i många år. I Enstone, Oxfordshire, producerar de  dekaler och folier till sina racerbilar och skyltar för sina eventområden, och mycket mera. Grand Prix-evenemangen lockar omkring 400 miljoner åskådare och tv-tittare, och sponsringsdelen är lika tävlingsinriktade som själva loppen som körs.

Renault F1-team reser alltid med 30 identiska versioner av varje klistermärke som sätts på bilarna. Totalt laddar de upp med cirka 1 400 klistermärken inför varje lopp.

Joe McNamara är chef för färg och grafik hos Renaults F1-team. I ett pressmeddelande hyllar han de senaste TrueVis VG2-skrivarna som har fått ett utökat färgomfång med tillägget orange. Enligt honom bidrar det till att skapa livfulla färger, naturliga hudtoner och exceptionell färgåtergivning.

– En av de första sakerna vi märkte var förbättringen av färgmatchningen, för mycket av vad vi gör täcker en hel säsong. Det ger ossen bra möjlighet att få konsekventa färger.

De tunga sponsorerna  ställer höga krav för att få precision i sina varumärkesfärger och på all reklamgrafik.

– Skrivaren kommer också med den nya orangea färgkartan, som innehåller cirka hundra färger – gula och orangea färger. Det gör verkligen vårt liv lätt att få exakt matchande färger till företagssponsorer och även för vår egen branding på bilar, på garage och på allt vi tar med oss till tävlingarna.

Som Sign&Print tidigare har berättat kommer storformatsserien i utskriftsbredderna 64 och 54 tum. Ett 40-tal förbättringar har gjorts i den senaste generationen skrivare/skärplottrar som avser utskriftskvalitet och precision, produktivitet och skärprestanda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: