Racingteam kör på TrueVis-skrivare

Dekaler produceras i TrueVis VG2-skrivare/skärplottrar hos Renault Formel 1-team.

Renaults Formel 1-team väljer att använda Roland DG:s senaste generation TrueVis-skrivare för att producera marknadsföringsmaterial inför Grand prix-tävlingarna.

Joe McNamara är chef för färg och grafik hos Renaults F1-team.

Renault F1-team har förlitat sig på Rolands TrueVIS-skrivare med inkluderad skärning i många år. I Enstone, Oxfordshire, producerar de  dekaler och folier till sina racerbilar och skyltar för sina eventområden, och mycket mera. Grand Prix-evenemangen lockar omkring 400 miljoner åskådare och tv-tittare, och sponsringsdelen är lika tävlingsinriktade som själva loppen som körs.

Renault F1-team reser alltid med 30 identiska versioner av varje klistermärke som sätts på bilarna. Totalt laddar de upp med cirka 1 400 klistermärken inför varje lopp.

Joe McNamara är chef för färg och grafik hos Renaults F1-team. I ett pressmeddelande hyllar han de senaste TrueVis VG2-skrivarna som har fått ett utökat färgomfång med tillägget orange. Enligt honom bidrar det till att skapa livfulla färger, naturliga hudtoner och exceptionell färgåtergivning.

– En av de första sakerna vi märkte var förbättringen av färgmatchningen, för mycket av vad vi gör täcker en hel säsong. Det ger ossen bra möjlighet att få konsekventa färger.

De tunga sponsorerna  ställer höga krav för att få precision i sina varumärkesfärger och på all reklamgrafik.

– Skrivaren kommer också med den nya orangea färgkartan, som innehåller cirka hundra färger – gula och orangea färger. Det gör verkligen vårt liv lätt att få exakt matchande färger till företagssponsorer och även för vår egen branding på bilar, på garage och på allt vi tar med oss till tävlingarna.

Som Sign&Print tidigare har berättat kommer storformatsserien i utskriftsbredderna 64 och 54 tum. Ett 40-tal förbättringar har gjorts i den senaste generationen skrivare/skärplottrar som avser utskriftskvalitet och precision, produktivitet och skärprestanda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Bestruket papper ökar tilltron

Kraftigare och finare bestruket papper ökar både läsbarhet, kvalitetskänsla och förmåga att återge resultatet. Det har framkommit i en amerikansk studie.   Neurologen doktor David Eagleman på Baylor College of Medicine’s laboratorium för perception har genomfört en studie där försökspersonerna fick läsa en broschyr för ett fiktivt företag.

Publicerat av: