UV och hastighet i fokus på Fespa

När två dagar gått av årets Fespa kan vi konstatera att branschen mår ganska bra. Det handlas friskt och det är mestadels glada tongångar hos de besökare vi pratar med.

Att affärerna går bra kan man inte minst se på det som betonas mest på utställningen, nämligen hastighet. 30 procent snabbare, dubbelt så snabb etc. är löften som delas ut. Ibland utan särskilt mycket grund – det handlar om draft mode med låga upplösningar. Men mestadels har man lyckats skrämma upp skrivhuvudena till att arbeta snabbare.

Efterbehandlingen måste naturligtvis hänga med. Där ser vi automatiska byten av verktyg på skärbordet och elektriskt oscillerande knivar som tar sig genom lager på flera centimeter. Även om det inte går att skära snabbare, så ger det totalt sett stora besparingar när man inte behöver vara med och byta skärverktyg.

Peter Ollén, publisher på AGI Publishing House som bland annat ger ut Sign&Print. Han är även vice ordförande i European Digital Press Association. En organisation som delar ut priser på Fespamässan varje år.

Jag har sedan några år tillbaka förtroendet att vara vice ordförande i den europeiska organisationen EDP. Det innebär också att jag är med när vi varje år delar ut priser till de mest innovativa lösningar som skapats under året. Något vi efterlyst och som nu faktiskt händer, är att mjukvarorna blir väsentligt bättre på att främja struktur och ett mer effektivt arbetssätt. När vi i går delade ut årets priser, så gick flera just till mjukvarulösningar. Här ser du vilka produkter och mjukvaror som fick årets 28 statyetter.

Vinnarna i EDP-awards samlades för en gruppfotografering.

 

ACG Fyrtals försäljningschef Jesper Devrér och vd Johny Sjödin.

Boråsföretaget ACG Fyrtal är väldigt glada för responsen de får på årets Fespa.

– Folk från hela världen är här för att köpa eller bli återförsäljare av vår maskin för att skriva med uv-färg på flaskor och andra ojämna objekt. Responsen är helt fantastisk, säger försäljningschef Jesper Devrér och vd Johny Sjödin.

ACG Fyrtal hade sin europalansering av Dsign 3sixty uv-flaskprintern på mässan Sign&Print Scandinavia. Nu visas den för Fespapubliken på mässan i München.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *