Bästa skrivarmotor och skrivhuvuden

John ter Meer, chef på Publimore Media, räcker över EDP-priset till Memjets Kevin Shimamoto. Foto: Herman Hartman.

Memjet får ett erkännande för sin tekniska utveckling inom digital utskrift.

Memjet, en global tillverkare inom digitala skrivhuvuden, färgformulering och modulär teknik prisades under EDP-awards. Efter att organisationen European press association sagt sitt kammade företaget hem utmärkelsen i kategorin för bästa skrivarmotor och skrivhuvuden – Best print engine and printheads.

Memjets modulära utskriftssystem Duralink ingår i dag i flera maskintillverkares skrivare inom branscher såsom kommersiellt tryck, förpackningstryck och industriellt  tryck. Kevin Shimamoto, marknadschef på Memjet, säger att de har fått ett kvitto från sina olika OEM-partner runt om i världen gällande den viktiga roll som Duralink spelar – att stödja sina samarbetspartner och hjälpa dem att få ut innovativa skrivare på marknaden snabbare:

– Det är glädjande att vår teknik också erkänns av expertpanelen vid European Press Association. Detta pris bekräftar det utmärkta arbetet som görs hos våra forsknings- och utvecklingsgrupper, och vi är stolta att ta emot det.

Prisutdelningen i EDP ​​Awards, som var den tolfte i ordningen, skedde på Fespa-mässan i München, 14-17 maj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med reformpaket

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: