Bästa skrivarmotor och skrivhuvuden

PUBLICERAD: 27 maj 2019
UPPDATERAD: 27 maj
John ter Meer, chef på Publimore Media, räcker över EDP-priset till Memjets Kevin Shimamoto. Foto: Herman Hartman.

Memjet får ett erkännande för sin tekniska utveckling inom digital utskrift.

Memjet, en global tillverkare inom digitala skrivhuvuden, färgformulering och modulär teknik prisades under EDP-awards. Efter att organisationen European press association sagt sitt kammade företaget hem utmärkelsen i kategorin för bästa skrivarmotor och skrivhuvuden – Best print engine and printheads.

Memjets modulära utskriftssystem Duralink ingår i dag i flera maskintillverkares skrivare inom branscher såsom kommersiellt tryck, förpackningstryck och industriellt  tryck. Kevin Shimamoto, marknadschef på Memjet, säger att de har fått ett kvitto från sina olika OEM-partner runt om i världen gällande den viktiga roll som Duralink spelar – att stödja sina samarbetspartner och hjälpa dem att få ut innovativa skrivare på marknaden snabbare:

– Det är glädjande att vår teknik också erkänns av expertpanelen vid European Press Association. Detta pris bekräftar det utmärkta arbetet som görs hos våra forsknings- och utvecklingsgrupper, och vi är stolta att ta emot det.

Prisutdelningen i EDP ​​Awards, som var den tolfte i ordningen, skedde på Fespa-mässan i München, 14-17 maj.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm