Toppnotering för reproföretag

PUBLICERAD: 12 juni 2019
UPPDATERAD: 12 juni
Marvacogänget på produktionsenheten i Sunne är flexocertifierade och de gjorde det med bravur.

Prepressleverantören Marvacos enhet i Sunne tilldelas ett toppresultat efter att ha synats i sömmarna i Flint Groups certifieringsprogram FlexoExpert.

Certifieringsprocessen har som mål att förfina arbetsprocesser och flöden i tillverkningen av stabila och repeterbara tryckformar. Det handlar om Flint Groups certifieringsprogram FlexoExpert och stegen som gås igenom innefattar utvärdering, implementation och träning samt en granskning för för att få certifiering. På respektive produktionsställe sträcker sig granskningen normalt över ett halvårs tid. Marvacos produktionsställe i Sunne har genomgått certifieringsprogrammet. Och det blev ett toppresultat, globalt sett:

– Marvaco lyckades med en av de högsta poäng ett reproföretag kan få vid en första certifiering, säger Friedrich von Rechteren, Global commercial VP på Flint Group.
Marvaco övriga produktionsenheter i Norden, totalt har de sju, har även påbörjat certifieringsprocessen. Marvacos tre enheter för klichétillverkning är samtidigt igång med ett standardiseringsprogram för klichétillverkning. Målet är att få en FlexoExpert-certifiering på samtliga enheter.

Jan Viberg, General Manager Marvaco AB säger att många medarbetare i företaget har varit med och bidragit till Flint Groups toppnotering, men det huvudsakliga och mest dedikerade arbetet har gjorts av klichéoperatörerna. De har stått för att implementera programmet i den ordinarie kvalitetsprocessen och därigenom förfinat den ytterligare.

– Naturligtvis är vi mycket stolta över resultatet, och vi har alltid hört från våra underleverantörer men även kunder att vår Sunne enhet håller en mycket hög standard som nu glädjande även blivit officiellt verifierad. FlexoExpert programmet kommer användas som en gemensam plattform för att uppnå samma kvalitetsnivå på samtliga Marvaco enheter med klichéproduktion.

Läs vidare

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Senaste nytt

Åtta45 köper grafiskt företag i Stockholm

Binder & Reklamtjänst blir en del av Åtta45 Print & Media. Solnaföretaget arbetar med efterbehandling. Verksamheten kommer under året flyttas över till Åtta45 i Järfälla.
åtta45-webb

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon