Toppnotering för reproföretag

Marvacogänget på produktionsenheten i Sunne är flexocertifierade och de gjorde det med bravur.

Prepressleverantören Marvacos enhet i Sunne tilldelas ett toppresultat efter att ha synats i sömmarna i Flint Groups certifieringsprogram FlexoExpert.

Certifieringsprocessen har som mål att förfina arbetsprocesser och flöden i tillverkningen av stabila och repeterbara tryckformar. Det handlar om Flint Groups certifieringsprogram FlexoExpert och stegen som gås igenom innefattar utvärdering, implementation och träning samt en granskning för för att få certifiering. På respektive produktionsställe sträcker sig granskningen normalt över ett halvårs tid. Marvacos produktionsställe i Sunne har genomgått certifieringsprogrammet. Och det blev ett toppresultat, globalt sett:

– Marvaco lyckades med en av de högsta poäng ett reproföretag kan få vid en första certifiering, säger Friedrich von Rechteren, Global commercial VP på Flint Group.
Marvaco övriga produktionsenheter i Norden, totalt har de sju, har även påbörjat certifieringsprocessen. Marvacos tre enheter för klichétillverkning är samtidigt igång med ett standardiseringsprogram för klichétillverkning. Målet är att få en FlexoExpert-certifiering på samtliga enheter.

Jan Viberg, General Manager Marvaco AB säger att många medarbetare i företaget har varit med och bidragit till Flint Groups toppnotering, men det huvudsakliga och mest dedikerade arbetet har gjorts av klichéoperatörerna. De har stått för att implementera programmet i den ordinarie kvalitetsprocessen och därigenom förfinat den ytterligare.

– Naturligtvis är vi mycket stolta över resultatet, och vi har alltid hört från våra underleverantörer men även kunder att vår Sunne enhet håller en mycket hög standard som nu glädjande även blivit officiellt verifierad. FlexoExpert programmet kommer användas som en gemensam plattform för att uppnå samma kvalitetsnivå på samtliga Marvaco enheter med klichéproduktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fördjupar strategiskt samarbete inom skärning

ACG Nyström blir exklusiv leverantör av Eastman Machine Companys automatiserade linje av skärmaskiner i Skandinavien, Baltikum och Ukraina. Det innebär att det svenska företaget kommer att fungera som ett nav för import av utrustning, delar och förbrukningsvaror, vilket ska resultera i kortare ledtider och direkta leveranser.

Publicerat av: 

Designtävling: ”Jag ville skapa något oväntat”

Printpower Awards är tävlingen för elever från Sveriges ledande design- och konstskolor. Tävlingen anordnas av Grafiska företagen och Fespa-föreningen sedan över 20 år tillbaka, och går ut på att plocka fram den bästa printidén utifrån ett specifikt tema. En av vinnarna blev Agnes Dalunde, vars provokativa design föll juryn i smaken.

Publicerat av: