Nu dubblar de hastigheten

PUBLICERAD: 13 juni 2019
UPPDATERAD: 13 juni
Roger Wiig är nordisk försäljningschef för affärsområdet industrial printing på Konica Minolta.
Roger Wiig är nordisk försäljningschef för affärsområdet industrial printing på Konica Minolta.

Etikettutskrift är hetare än någonsin och nu lanserar Konica Minolta en snabb efterträdare till den populära AccurioLabel 190.

Digitaltryck av etiketter i mindre upplagor istället för att flexotrycka är en snabbare och mer ekonomisk tryckmetod. Detta har Konica Minolta i försäljningen av sin AccurioLabel 190 och bizhub Press C71cf. Sedan lanseringen av etikettmaskinen har den sålt bra i Europa med över 250 installationer. Under en kort tid har den enligt företaget blivit en av marknadens mest sålda etikettskrivare.

Tillväxt för kunden

Roger Wiig är nordisk försäljningschef för industrial printing på Konica Minolta och säger:

– Vi lanserar nu en ny modell för utskrift av etiketter: AccurioLabel 230. Eftersom maskinen är väldigt snabb så ökar produktiviteten hos kunden ytterligare. Maskinen har snabbt visat sig vara väldigt operativt stabil, vilket vi vet att våra kunder uppskattar. Nu kan du snabbt producera etiketter av toppkvalitet. Detta skapar möjligheter för tillväxt och lönsamhet för våra kunder. Det är en mycket spännande marknad för framtiden.

Nya och snabbare AccurioLabel 230. 
Nya och snabbare AccurioLabel 230.
Flera förbättringar

Ett antal produktivitets- och kvalitetsförbättringar har gjorts i den nya modellen. Hastigheten ökar från 13,5 till 23,4 meter per minut. Rulle till rulle-systemet har förbättrats med en snabbare uppstart och med en noggrann bildregistrering.

Maskinen stödjer nu både mediebredder på 250 och 330 millimeter med en rulldiameter upp till 620 millimeter. Konica Minolta levererar en komplett lösning inkluderat ett arbetsflödesprogram och en konverterade från kända GM.

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper