Tyskt DM-företag först ut med snabb inkjetmaskin

Företaget Melter satsar Ricoh Pro VC70000, och blir därmed först ut i Tyskland med inkjetpressen.

Det tyska företaget Melter, som har specialiserat sig på att skriva ut DM-reklam, har beställt Tysklands första höghastighetspress med inkjet-teknik från Ricoh.

I mitten av december 2018 lanserade Ricoh sin nya bläckstråleskrivare med hög produktionshastighet, Ricoh Pro VC70000. Nyligen vann skrivaren pris i EDP-organisationens priskategori Commercial print systems web fed printer. Det tyska företaget Melter, som har specialiserat sig på att skriva ut reklamtrycksaker, har som första kund i Tyskland beställt Ricoh Pro VC70000. Det handlar om en strategisk investering i skapandet av en digitaliserad produktionsmiljö, och för att möta en ökad efterfrågan på snabba leveranser av variabla trycksaker i hög kvalitet. Pro VC70000 kommer att ingå i maskinparken tillsammans med två arkmatade produktionspressar från samma leverantör, Ricoh Pro C9200.

– Som en av Europas ledande tjänsteleverantörer inom direktmarknadsföring (DM) söker vi alltid nya, banbrytande tekniker för våra kunder, som inte bara gör att vi sticker ut i konkurrensen, men också och framför allt att vi möter marknadens ständigt ökade krav och kundkrav, säger Daniel Melter, vd på Melter Group.

-Vi är mycket glada över att ha hittat en partner i Ricoh som stöder oss med kraftfull teknik och god servicekompetens. Pro VC70000 imponerar med utmärkt utskriftskvalitet, produktivitet och hög lönsamhet. Tack vare denna plattform kan vi erbjuda våra kunder nya och mycket kreativa tryckprodukter med utmärkt inverkan och stort värde, avslutar Melter.

Enligt Ricoh har har den nya produktionspressen, Pro VC70000, företagets senaste bläckstråleteknik, en innovativ och patenterad torkenhet och exceptionell mångsidighet, inklusive möjligheten att skriva ut offsetbestrukna papper. Produktionsskrivaren når hastigheter upp till 150 meter per minut och kan producera 12 000 B2-ark i duplex per timme. Enligt tillverkaren riktar sig rullmaskinen till kunder som kör stora volymer varje månad eller under en säsong.

–Vi är glada över att Melter har valt att utöka sin produktionskapacitet med vår senaste teknikplattform som levererar oöverträffad kvalitet till klassens ledande hastigheter”, säger Eef de Ridder, vice president för affärsområdet kommersiellt tryck på Ricoh Europe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *