Roland DG satsar på perfektion

Över 50 förbättringar har Roland DG infört på sina maskiner. Den nya orangea färgen gör att 19 procent större färgomfång nås, samtidigt som färgförbrukningen reduceras med tio procent. Men bäst är kanske att priset i euro samtidigt sänks, enligt Claus Larsen.

Över 50 förbättringar har Roland DG infört på sina maskiner. Den nya orangea färgen gör att 19 procent större färgomfång nås, samtidigt som färgförbrukningen reduceras med tio procent. Men bäst är kanske att priset i euro samtidigt sänks, enligt Claus Larsen.

Roland DG är mest kända för att de gör allt färdigt direkt i sina skrivare. När utskriften är klar, så backas materialet och det skärs ut, antingen med kiss-cut där exempelvis klistermärken skärs ut utan att frigöras. Eller med genomskärning, där varje etikett, kort eller affisch skärs rent och direkt kan användas.

På Fespa ville Roland DG visa att de även ska kännas igen för sin kvalitet. De har inlett ett samarbete med Chromalux och blivit licensierade för att trycka de materialen. Det betyder bland annat att trycket ska kunna sitta uppe i 50 till 150 år, beroende på material.

– Vi säljer nu Chromalux metallplåtar med ensamrätt. Tre av våra maskiner är certifierade för den här produktionen, berättar Claus Larsen, som är nordisk försäljningschef.

Dyesub-marknaden har i stor utsträckning gått till Polen och andra lågprisländer. Det ska sys, du ska ha i öglor för flaggorna och annat som är arbetsintensivt och kostsamt. De här metallplåtarna kan locka produktionen tillbaka till Norden. Och när du väl har maskinen, så passar du givetvis på att trycka tyger också.

Med Texart RT-640M erbjuder Roland DG en textilmaskin som valfritt kan trycka direktsublimering eller via transferpapper.

Med Texart RT-640M erbjuder Roland DG en textilmaskin som valfritt kan trycka direktsublimering eller via transferpapper.

Bland nyheterna hos Roland DG fanns det nya TrueVis bläcket i TR2 modellen. Nu ligger det även en orange färg i maskinen, som också används i färgsepareringen. Det gör både att det totalt sett går åt mindre färg och att företaget erbjuder 19 procent fler av Pantone-färgerna jämfört med tidigare.

– Produkten har också 3M:s MCS-garanti, vilket är den högsta garanti du kan få. Det är bra om du exempelvis ska använda den tryckta folien till car wrapping, säger Claus Larsen.

En annan nyhet är att du kan välja att bara arbeta med halva skrivhuvudet. Det är perfekt om flera av munstyckena har satt igen. I väntan på servicetekniker kan du då producera perfekt resultat i halv hastighet, utan att ha ränder i trycket.

Roland DG är nu exklusiv partner till Chromalux. Det öppnar upp en värld av mycket exklusiva tryck för muséer, lyxbilmärken och liknande. Här skrivs direkt på aluminium…

Roland DG är nu exklusiv partner till Chromalux. Det öppnar upp en värld av mycket exklusiva tryck för muséer, lyxbilmärken och liknande. Här skrivs direkt på aluminium…

… och här har vitt tryckts på i botten.

… och här har vitt tryckts på i botten.

Ytterligare en nyhet är Color Matching. När du köper en skrivare gör du ett testprint. Det mäter du med din spektrofotometer. Efter sex månader testar du maskinen. Med Roland DGs mjukvara ställer du då om och rekalibrerar, så att du får exakt samma som i början.

Har du flera olika maskiner, kan du kalibrera ihop dem.

– Totalt har vi gjort över 50 förbättringar på maskinerna, avslutar Claus Larsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: 

Djupdyk i textiltryck

För tio år sedan var marginalerna högre på storformatstryck. Billigare och mer produktiva maskiner, billigare bläck och fler material har dock bidragit till att tryckerierna kunnat följa med i priskonkurrensen. Inget pekar heller på annat än att kostnaden för att producera kommer att fortsätta minska, i takt med att volymerna ökar. Nu kommer dessutom möjligheten att gå in på helt nya områden – som till exempel att trycka på textil. Det ska vi fördjupa oss i här.

Publicerat av: