Sjösätter sajt för färgmatchning

PUBLICERAD: 5 augusti 2019
UPPDATERAD: 5 augusti
Användaren kan söka efter maskintillverkare, ripp-leverantörer och olika flexibla Arlon-material på sajten för att få fram specifika ICC-profiler.

Arlon Graphics sjösätter en digital plattform med över 30 000 ICC-profiler som ska hjälpa tryckare att matcha färger och material.

Materialtillverkaren Arlon Graphics satsar på att ge ökad kunskap om färgmatchning kring sina printbara vinyler och folier. Det rör sig om ett ICC-profilcenter som lanseras under namnet Color Base. Kunder som registrerar sig får tillgång till över 30 000 printprofiler och tekniska inställningar med den nya tjänsten för att de ska kunna uppnå bästa möjliga tryckkvalitet.

När printprofilen har laddats ner, så sparas och listas den för att användaren enklare ska kunna återgå till tidigare sökningar och utförda jobb. Sajten finns i nuläget tillgänglig på elva språk, dock inte på svenska.

– Vi är förväntansfulla kring lanseringen av Color Base. Detta moderna system kommer att ge våra kunder snabb åtkomst till de bästa printprofilerna, säger Madison O’Connor, marknadsförings- och kommunikationsspecialist på på Arlon Graphics.

Arlon har sitt huvudkontor strax utanför Los Angeles i USA. Företaget som verkar globalt, tillverkar en rad produkter inom flexibla material såsom skärvinyler och folier för bilfoliering och skyltning.

 

 

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449