Primeblade firar tio år med expansion

 Primeblade laddar upp inför kommande år med utbyggnad av sin produktionsanläggning och nya produktionstekniker.

Primeblade laddar upp inför kommande år med utbyggnad av sin produktionsanläggning och nya produktionstekniker.

I år firar Primeblade tio år sedan företaget fick sin start. Samtidigt bygger de ut inför framtiden. 

Primeblade firade tioårsdagen med att hålla öppet hus.

Primeblade firade tioårsdagen med att hålla öppet hus.

Firman formades år 2009 tack vare ett dedikerat team med lång bakgrund inom tryck, doktorblad och rakblad, som används i flexo- och djuptryckspressar. Nu, tio år senare, levererar företaget i svenska Sunne produkter till 115 marknader i hela världen.

Vi har firat tioårsjubileet tillsammans med våra fantastiska medarbetare och deras familjer, genom öppet hus, familjedag och bankett. Lite längre fram kommer vi fira med kunder och partners, berättar vd:n Daniel Frykestam.

Bygger ut

Samtidigt som nyheten om jubileet avslöjar de även att de bygger ut sin produktionsanläggning. 

Vi har byggt ut vår produktionsanläggning och mer än fördubblat produktionsytan för att vara redo för de närmsta årens expansion. Vi har dessutom precis startat upp en ny produktionslinje där vi producerar raklar betydligt mer effektivt och hållbart än med tidigare teknik.

Ökat behov

Anledningen till expansionen är enligt Daniel ett ökat behov av kvalitetsprodukter för att kunna trycka allt mer avancerade förpackningar i flexo- och djuptryck på den globala marknaden. Även för att kunna effektivisera tryckpressen.

– Detta är ett naturligt steg för att nå visionen om att tillhandahålla världens effektivaste raklar, avslutar Daniel. 

Primeblade planerar att presentera några nyheter för marknaden i höst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: