Tryckeri satsar för att nå ny kundgrupp

Danagård Litho har sjösatt en ny inspirationssajt med fokus på att bistå med tryck till interiör- och inredningsbranschen.

Danagård Litho lanserar en ny plattform under det nya varumärket Printing Friends, med fokus på tryck för interiör. – Med satsningen vill vi rikta oss till en ny kundgrupp, säger vd:n Peter Hjelm.

Det nya varumärket Printing Friends ska via en ny plattform inspirera inredningsarkitekter och designer. Här presenteras en rad projekt där trycktekniken använts för interiör, bland annat hotellrumsinredning och i projekt för museer.

Peter Hjelm, vd på Danagård Litho ser interiörstryck som en växande marknad.

–Plattformen ska fungera som en inspirationskälla och vara en faktabaserad plattform. Med satsningen vill vi rikta oss till oss en ny kundgrupp.

Hjelm ser ljust på marknaden för tryck inom interiör.

– Det är en växande marknad där det finns mycket ogjort inom det segmentet. Vi har fördelen att vi sitter inne med expertkunskap som kundgruppen inte gör. Just nu håller vi på att bygga organisationen runt om det nya varumärket, med bland annat att anställa personal och tillägger:

– Mer information om Printing Friends kommer längre fram.

Danagård Litho har cirka 70 anställda och omsätter omkring 130 miljoner kronor. Huvudkontoret finns i Ödeshög.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: