Printbar väggfolie går att omplacera

Arlon 4200 Wall Film från Papyrus och Arlon.

Tryck för inredning är ett hett ämne. Nu kommer Papyrus och Arlon med en nyutvecklad väggfolie som är lätt att skriva ut, montera och ta bort. Det garanteras också att folien går att ta väck och ompostionera under tre år framåt.

Papyrus och Arlon utökar än en gång sitt sortiment, den här gången med vad de kallar ”marknadens råaste väggfolie” – Arlon 4200 Wall Film.

Det är en utskrivbar polymerfolie för att dekorera väggar med släta eller lätt strukturerade ytor.
Väggfolien ska enligt tillverkaren vara superlätt att installera, ha en hög täckning och kan placeras om. Företagen garanterar också att folien är avtagbar i tre år efter installationen.

Arlon 4200 Wall Film har två olika ytor; slät, matt och vit eller texturerad vit duk.
Arlon säger att utvecklingsprocessen har varit lång. Att målet har varit att hitta en folie som är bekymmersfri. De nämner därför att folien har testats på mer än 200 olika typer av målarfärg, och har uppnått en mycket högt brandklass; EN 13501-1; 2007 + A1: 2009 eller Euro ClassB, s1, d0.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: