Printbar väggfolie går att omplacera

PUBLICERAD: 26 augusti 2019
UPPDATERAD: 26 augusti
Arlon 4200 Wall Film från Papyrus och Arlon.

Tryck för inredning är ett hett ämne. Nu kommer Papyrus och Arlon med en nyutvecklad väggfolie som är lätt att skriva ut, montera och ta bort. Det garanteras också att folien går att ta väck och ompostionera under tre år framåt.

Papyrus och Arlon utökar än en gång sitt sortiment, den här gången med vad de kallar ”marknadens råaste väggfolie” – Arlon 4200 Wall Film.

Det är en utskrivbar polymerfolie för att dekorera väggar med släta eller lätt strukturerade ytor.
Väggfolien ska enligt tillverkaren vara superlätt att installera, ha en hög täckning och kan placeras om. Företagen garanterar också att folien är avtagbar i tre år efter installationen.

Arlon 4200 Wall Film har två olika ytor; slät, matt och vit eller texturerad vit duk.
Arlon säger att utvecklingsprocessen har varit lång. Att målet har varit att hitta en folie som är bekymmersfri. De nämner därför att folien har testats på mer än 200 olika typer av målarfärg, och har uppnått en mycket högt brandklass; EN 13501-1; 2007 + A1: 2009 eller Euro ClassB, s1, d0.

 

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)