Solceller göder spargrisen

PUBLICERAD: 26 augusti 2019
UPPDATERAD: 26 augusti

[metaslider id=”205110″]

Brand Factory klär hela taket med solceller. Enligt Mats Carlsson, chef på Brand Factory Logistics, är satsningen en självklarhet ur ett hållbarhetsperspektiv.

– För oss är det ganska självklart utifrån ett hållbarhetsperspektiv att satsa på solceller när fastighetens utformning ger oss möjligheter, berättar Mats och fortsätter:

– Viktigast av allt är dock den minskning av koldioxid som det innebär att använda förnybar el från solen och för oss är det självklart att om vi kan dra vårt strå till stacken för våra barns framtid så ska vi göra det.

Mats Carlsson.
Mats Carlsson.

Det är taket på lokalen i Haninge, Stockholm, som fått en ny klädsel. Det handlar om 1 500 kvadratmeter av solceller. Enligt företaget kommer det göra en stor skillnad i både elbesparing och för verksamheten.

– Ser man till sommarmånaderna, då förhållandena för att producera solel är som bäst, beräknas 60 procent av fastighetens totala energibehov förses av solcellerna.

– Varje år kommer solcellerna att producera cirka 145 000 kilowattimmar, vilket kan översättas till den elproduktion som krävs för att kunna driva en elbil 75 000 mil eller att ladda 10 miljoner mobiltelefoner. Utifrån energibesparing minus investeringskostnad så blir årlig besparing cirka 80 000 kronor.

På 25 år ska solcellerna resultera i att företaget sänker sitt koldioxidutsläpp med 3 600 ton.

 

 

Läs vidare

Elanders tappar från rekordåret – omsätter 13,8 miljarder kronor

Tryckeri och logistikkoncernen Elanders har presenterat sitt bokslut för 2023. Verksamheten omsatte 13,8 miljarder kronor 2023. 
elanders11-scaled

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Så lyckades den lilla återförsäljaren bli en storspelare

Den grafiska återförsäljaren Folier.se har vuxit kraftigt sedan starten för snart tio år sedan. Bolaget har kommit att bli en ganska stor spelare när det kommer till både försäljning av maskiner och material genom att bredda sig. För Sign&Print berättar vd Mikael Sandberg om varför de använder sig av artiklar och video på sin hemsida och möjligheten att börja med maskinleasing.
MIKAEL-SANDBERG

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm