Tillskott hos italiensk maskintillverkare

XFlex X7 är Omets senaste flexopress. Den visas på Labelexpo, 24-27 september.

Omet lanserar nytt på Labelexpo. Det är en flexopress för att trycka etiketter och flexibla förpackningar som ska kunna ta sig an mer komplexa jobb på ett enklare sätt.

Tre maskiner står i strålkastarljuset för italienska maskintillverkaren Omet på etikettmässan i Bryssel. Bland dessa finns en helt ny produktlansering för att trycka etiketter och flexibla förpackningar som kommer demonstreras live.

Det är en flexotryckpress med namnet XFlex X7 som blir ett tillägg i företagets maskinserie med samma namn. Enligt Omet ska maskinen, som har banbredden 670 millimeter, på ett enkelt sätt kunna ta sig an de mest komplexa jobben.

Krympetiketter med tryck

Företaget visar också sin XJet som är utvecklad i samarbete med maskintillverkaren Durst. Det är en hybridpress, med flexotryck och inkjet i förening. Enligt Omet är det för närvarande den enda maskinen på marknaden som kan producera krympetiketter kombinerat med tryck.

En mindre modell

Den tredje produkten är en mindre skrivare, iFLEX. Den erbjuder en konfiguration med åttafärgers flexo och uv-led-härdning. Omet skriver att lösningen ger betydande energibesparingar, utskrifter i hög hastighet och perfekt torkning. Vidare ska iFlex vara utrustad med flera nya och mycket sofistikerade funktioner som hjälper användare att minska sitt avfall under produktionsprocessen och även reducerar tiden för jobbyten samtidigt som den har en låg total underhållskostnad.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: