Domino demonstrerar kvickt produktionsflöde

PUBLICERAD: 5 september 2019
UPPDATERAD: 5 september
Hybridpressen Domino N610i får jobba på Labelexpo när Domino håller demonstrationer under mässdagarna.

Från tryck till stansning och lack-och folieeffekter med mera på tre olika tryckjobb, Allt detta i ett svep på 20 minuter – packat och klart för leverans. Det utlovar etikett- och märkleverantören Domino under sin demonstration som klingar produktionseffektivitet.

En helt ny standard för etikettrycket och dess leveranskedja. Det säger sig Domino kunna presentera när de i ett team med efterbehandlingsleverantören Graphic International visar upp konverteringslinjen Digicon Series 3 i kombination med hybridpressen Domino N610i.

Klart på 20 minuter

I en enda tryckning som tar 20 minuter kommer de demonstrera bearbetning, uppskärning, inspektion och upprullningsprocesser, produktionen av tre olika jobb med totalt tio SKU-förändringar (Stock keeping unit, produktkodsidentifiering), ett materialbyte och tre stansförändringar. I förloppet sker även ett foliebyte och lackbyten. Alla jobben produceras, förpackas och står redo för leverans på mindre än 20 minuter.

Innanför chassit på hybridpressen Domino N610i.

–Det är en pågående debatt om hur det digitala bäst kan komma till användning för en etikettkonverterare, vare sig om det är en fristående press med separat efterbehandling, med inline-efterbehandling eller en hybrid digitalpress. Även om ordertyperna är viktigt för att ta rätt beslut så ser vi en växande trend mot fler hybrider, säger Philip Easton, chef för affärsområdet Domino Digital Printing Solutions.

Ännu kortare körtider

Han säger att Domino har lagt ner mycket tid på att prata med sina kunder för att förstå marknadens trender och deras behov.

– Våra slutsatser är ännu kortare körtider i kombination med mer just-in-time etikettproduktion, att få bort flaskhalsen i efterbehandlingen samt att minska avfallet både för kostnader och för hållbarhet.

Demonstrationer varje dag

Maskindemonstrationerna kommer att ske varje dag på schemalagda tider under Labelexpo 24-27 september.

Digital Printing Solutions är en division inom Domino Printing Sciences. De erbjuder tjänster inom den kommersiella utskriftssektorn som inkluderar digitala bläckstråleskrivare och styrsystem. Enligt företaget är deras sortiment utformat för att leverera lösningar till allt inom etiketter märkning och variabla utskriftsapplikationer.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm