Canon tar flexibel etikettpress till mässa

Canon Océ Labelstream 4000 visas på Labelexpo, 24-27 september i Bryssel.

Det var i fjol som Canon aviserade sitt kliv in på etikettmarknaden. På Labelexpo premiärvisas uv-bläckmaskinen som skriver ut CMYK plus vit och kan skräddarsys efter kundens behov. 

Canon Océ Labelstream 4000 är den första i en serie maskiner för etikettproducenter, något Sign&Print berättade om när nyheten presenterades i fjol. På årets Labelexpo-mässa i Bryssel blir första gången Labelstream visas för en mässpublik.

Maskinen bygger på en modulär konstruktion som kan kundanpassas innan den når en verksamhet. Enligt Canon är det tal om uv-härdande tryck med Xaar-huvuden och en kostnad som ska ligga 30 procent under konkurrenternas.

Kunden kan välja på utskriftsbredden 330 eller 410 millimeter för att skriva ut självhäftande etiketter i ett pass. En annan möjlighet är att välja en hybridkonfiguration som kombinerar digitala utskrifter och flexotryck med alternativet inline efterbehandling.

Enligt Canon är digitalpressen anpassad för snabba produktionscykler för att skriva ut etiketter i hög kvalitet, CMYK plus vitt upp till 720 x 1080 dpi, utlovar tillverkaren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *