Canon tar flexibel etikettpress till mässa

PUBLICERAD: 10 september 2019
UPPDATERAD: 10 september
Canon Océ Labelstream 4000 visas på Labelexpo, 24-27 september i Bryssel.

Det var i fjol som Canon aviserade sitt kliv in på etikettmarknaden. På Labelexpo premiärvisas uv-bläckmaskinen som skriver ut CMYK plus vit och kan skräddarsys efter kundens behov. 

Canon Océ Labelstream 4000 är den första i en serie maskiner för etikettproducenter, något Sign&Print berättade om när nyheten presenterades i fjol. På årets Labelexpo-mässa i Bryssel blir första gången Labelstream visas för en mässpublik.

Maskinen bygger på en modulär konstruktion som kan kundanpassas innan den når en verksamhet. Enligt Canon är det tal om uv-härdande tryck med Xaar-huvuden och en kostnad som ska ligga 30 procent under konkurrenternas.

Kunden kan välja på utskriftsbredden 330 eller 410 millimeter för att skriva ut självhäftande etiketter i ett pass. En annan möjlighet är att välja en hybridkonfiguration som kombinerar digitala utskrifter och flexotryck med alternativet inline efterbehandling.

Enligt Canon är digitalpressen anpassad för snabba produktionscykler för att skriva ut etiketter i hög kvalitet, CMYK plus vitt upp till 720 x 1080 dpi, utlovar tillverkaren

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper