Canon tar flexibel etikettpress till mässa

PUBLICERAD: 10 september 2019
UPPDATERAD: 10 september
Canon Océ Labelstream 4000 visas på Labelexpo, 24-27 september i Bryssel.

Det var i fjol som Canon aviserade sitt kliv in på etikettmarknaden. På Labelexpo premiärvisas uv-bläckmaskinen som skriver ut CMYK plus vit och kan skräddarsys efter kundens behov. 

Canon Océ Labelstream 4000 är den första i en serie maskiner för etikettproducenter, något Sign&Print berättade om när nyheten presenterades i fjol. På årets Labelexpo-mässa i Bryssel blir första gången Labelstream visas för en mässpublik.

Maskinen bygger på en modulär konstruktion som kan kundanpassas innan den når en verksamhet. Enligt Canon är det tal om uv-härdande tryck med Xaar-huvuden och en kostnad som ska ligga 30 procent under konkurrenternas.

Kunden kan välja på utskriftsbredden 330 eller 410 millimeter för att skriva ut självhäftande etiketter i ett pass. En annan möjlighet är att välja en hybridkonfiguration som kombinerar digitala utskrifter och flexotryck med alternativet inline efterbehandling.

Enligt Canon är digitalpressen anpassad för snabba produktionscykler för att skriva ut etiketter i hög kvalitet, CMYK plus vitt upp till 720 x 1080 dpi, utlovar tillverkaren

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm