Världspremiär för Lombardi

PUBLICERAD: 16 september 2019
UPPDATERAD: 16 september
Lombardi converting machinery presenterar en maskinnyhet på Labelexpo-mässan i Bryssel. På bilden syns flexopressen Syncroline.

På Labelexpo blir det världspremiär för Lombardi med en flexopress som riktar sig mot konverterare av flexibla förpackningar i mellansegmentet.

Italienska maskintillverkaren Lombardi kommer att ta ton i tre segment på Labelexpo i Bryssel. De erbjuder främst smalbaniga maskiner som etikettpressar och hybridmaskiner, men även efterbehandlingsutrustning för en rad olika applikationer.

Hybridpress och efterbehandling

I ett urval ses den helt servostyrda flexopressen Syncroline, och inkjetpressen tillika hybriden Digistar. Hybridpressen kombinerar digital- och flexotryck. Den kommer stå och producera på mässan utrustad med företagets sortimentet inom efterbearbetning.

Premiär för flexopress

Esset i rockärmen blir Invicta i2 som tar plats i Lombardis redan befintliga sortiment med samma namn. Flexopressen får världspremiär på den europeiska etikettmässan. Tillverkaren skriver att maskinen är skapad för att kunna producera högkvalitativa flexibla förpackningar i mellansegmentet.

Robust stomme

Enligt företaget handlar det om en stark och robust maskinstruktur som är byggd på en 50 millimeter tjock ram. Pressen kommer med direkt motordrivna tryckvalsar och banbredden är maximalt 1100 millimeter. Enligt Lombardi är maskinen den enda på marknaden som når upp till formatet en kvadratmeter tryckt material.

Läs vidare

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Automatiserat och uppkopplat för Horizon på Drupa

Horizon planerar att ha en stark närvaro på Drupa 2024. Med en monter på över 1 600 m² kommer fokus att ligga på fullt automatiserade system och arbetsflöden end-to-end.
Horizon-drupa

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5