Domino lanserar uv-bläck

PUBLICERAD: 20 september 2019
UPPDATERAD: 20 september
Domino släpper sju bläckfärger som är anpassade för att trycka etiketter på livsmedelsförpackningar.

I samband med Labelexpo-mässan passar Domino Digital Printing Solutions på att släppa ett helt nytt uv-bläckpaket. Det är ett alternativ för användare av den digitala etikettpressen N610i som vill trycka etiketter till livsmedelsförpackningar.

Enligt företaget sätter uppsättningen med bläck, UV95, en ny standard för digitala uv-färger. De sju färgerna är anpassade för användning till att trycka etiketter på olika livsmedelsförpackningar, dock inte för direktkontakt med livsmedel. Domino skriver i ett pressmeddelande att bläcket, under rätt förhållanden, är migrationskompatibelt.

– Jag är mycket glad över att lansera denna bläckfärg utan CMR-ämnen på Labelexpo, säger Louise Adcock, produktchef för Dominos N-serie.

UV95 har fått grönt ljus när det kommer till EuPIA Good Manufacturing Practices (GMP), och går att använda till alla material som listas av Swiss Ordinance for Food Packaging Inks. Domino skriver vidare att bläcket har utvecklats i enlighet med Nestlés vägledning inom livsmedelsförpackningsfärger och att det har utmärkt beständighet och vidhäftningsegenskaper.

– Domino är en av få tillverkare av digitala bläckstråleskrivare med möjligheterna att designa, utveckla och tillverka sitt eget sortiment av bläck. Lanseringen av UV95 visar vår förmåga att förse kunderna med en pålitlig, robust och kompatibel bläckuppsättning.

Här kan du läsa mer kring vår bevakning av Dominos utställning på Labelexpo-mässan.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

Blixtrande precision med iEchos nya laserstansmaskin

IEcho tog med sig en lång rad skärmaskiner till Fespa. Den som kanske fångade besökarnas intresse mest var laserstansmaskinen LCT350 som i blixtrande attacker skar etiketter.
FotoJet-(63)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm